van der Horst

Force India gered van het faillissement

Esteban Ocon - Force India
Esteban Ocon - Force India
Force India stond sinds vorige week onder curatele na een klacht van Sergio Pérez. Het team was niet in staat zijn schulden af te betalen en stond op de rand van het faillissement. Dinsdag is er dan toch een oplossing uit de bus gekomen die het voortbestaan van het team verzekert. Een consortium onder leiding van Lawrence Stroll, vader van Williams-rijder Lance Stroll, neemt het team over.
Vijay Mallya
Vijay Mallya
Stroll staat aan het hoofd van een consortium dat verder bestaat uit de Canadese ondernemer Andre Desmarais, Jonathan Dudman van Monaco Sports and Management, modemagnaat John Idel, telecomspecialist John McCaw Jr., financieel expert Michael de Picciotto en een voormalige vriend van Stroll, Silas Chou. Dat consortium zal samenwerken met Otmar Szafnauer van Force India en neemt het bewind over van Vijay Mallya en Orange India Holding Sarl.

Alle schulden worden betaald en alle 450 werknemers behouden hun job. Nog andere partijen toonden interesse in Force India, maar zij grepen naast de buit. Er wordt verwacht dat na Lawrence Stroll ook zoon Lance zal overstappen van Williams, dat achteraan het peloton bengelt, naar Force India.

Foto's: Racing International Photography

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op dinsdag 7 augustus 2018.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons