van der Horst

Sanya: Nieuwssprokkels in aanloop naar de ePrix

Sanya E-Prix 2019
Sanya E-Prix 2019
Sinds de Hong Kong ePrix zaten zowel de teams als de organisatie niet stil om het laatste nieuws publiek te maken. Hierdoor vielen er zoals gewoonlijk weer veel interessante nieuwtjes te rapen in de paddock. Zoals u al bij de vorige manches gewoon bent, vat Autosport.be de belangrijkste feiten voor u samen.
  • Circuit Zolder
*** Gisteren kon u op Autosport.be lezen dat Neel Jani zich na de 24 Uren van Le Mans volledig gaat concentreren op zijn verantwoordelijkheden voor Porsche binnen de Formule E. Jani was de eerste rijder die officieel bevestigd werd door de constructeur en ook de nieuwe wagen al eens aan de tand mocht voelen tijdens een circuittest in Weisach. Volgende maand trekt het Duitse team richting Spanje, waar Ferrari F1-simulatorrijder Brendon Hartley in de nieuwe Porsche Gen2 mag plaatsnemen.

André Lotterer vs. Sam Bird
André Lotterer vs. Sam Bird
*** De gemoederen tussen DS Techeetah en Envision Virgin Racing - oftewel André Lotterer en Sam Bird - zijn verre van bedaard. Pedro de la Rosa, sportief directeur bij DS Techeetah, verklaarde aan e-racing365 dat hij van mening was dat de straf voor Bird veel te licht was. Ook zou de Brit nog contact hebben gezocht met Lotterer na het beruchte incident om zich te excuseren, al liet de Duitser met Belgische roots verstaan er geen nood aan te hebben. Wordt ongetwijfeld nog vervolgd.

Oliver Rowland - Nissan e.Dams
Oliver Rowland - Nissan e.Dams
*** Het gerucht doet de ronde dat men het technisch reglement wil wijzigen in de aanloop naar volgend seizoen, met name om over te schakelen naar een dubbele motor. Dit seizoen was Nissan de eerste constructeur die met het idee kwam en kon rekenen op veel interesse van de technische werkgroep van de Formule E. Het zou zelfs zo ver gegaan zijn dat de teams aangemoedigd werden om geen klacht in te dienen tegen hen. Of deze wijziging door zal gaan, valt nog af te wachten. Aangezien dit een officieel FIA-kampioenschap is, zal het voorstel eerst langs de wereldraad moeten passeren.

Formula E keert terug naar Londen
Formula E keert terug naar Londen
*** De voorlopige kalender voor seizoen zes zou bijna afgerond moeten zijn. Daar merken we op dat volgend seizoen het aantal steden (van 12 naar 13) alsook het aantal manches (van 13 naar 15) zal uitgebreid worden. De start van het kampioenschap zou plaatsvinden in Riyad in december en het seizoen eindigt in juli in Londen. Naast deze twee steden is het ook al zeker dat de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul zijn debuut zal maken op de kalender. Ook de datums voor de pre-season testdagen zijn bekend. Die zullen doorgaan tussen 15 en 18 oktober in het Spaanse Valencia.

Marshalls maken de baan proper
Marshalls maken de baan proper
*** Volgens de laatste weerberichten is er een mogelijkheid dat het wederom een natte manche zal worden in China. Er is 30% kans op hevige regenbuien morgen en serieuze rukwinden. Voornamelijk het laatste kan een echte uitdaging vormen voor de rijders. Aangezien het circuit recht naast een strand ligt, bestaat de mogelijkheid dat er zand op het circuit zal waaien, waardoor het asfaltlint weinig grip zal bieden, al maakt de organisatie zich na de zware regenval in Hong Kong nog niet te veel zorgen.

David Cheng
David Cheng
*** Dit weekend staat er weer een nieuwe manche van de Jaguar I-Pace eTrophy op het programma. De vorige manche werd getekend door een bruusk inhaalmanoeuvre van Sérgio Jimenez die Simon Evans letterlijk de muur in duwde bij het nemen van de laatste bocht. Jimenez verloor zijn derde plaats niet, maar zal wel bestraft worden tijdens deze manche. In het kampioenschap is het Bryan Sellers die de leiding heeft voor teamgenoot Katherine Legge. Zoals gewoonlijk is er ook een VIP-piloot aanwezig. Dit weekend is het de beurt aan David Cheng. De Chinees is voornamelijk bekend bij Jackie Chan DC Racing, waarmee hij nog de tweede plaats algemeen behaalde tijdens de 24 Uren van Le Mans in 2017 met een LMP2.

Foto's: Formula E - DS Techeetah - Jaguar RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op vrijdag 22 maart 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sanya.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons