van der Horst

Neel Jani stopt met WEC en richt zich op Formula E

Neel Jani
Neel Jani
Eind vorig jaar al kreeg Neel Jani van werkgever Porsche te horen dat hij volgend seizoen voor het merk uit Stuttgart zal uitkomen in de Formula E. Tot 2017 bestuurde de Zwitser met de Porsche 919 Hybrid nog een fabrieksauto in de LMP1-klasse van het FIA WEC, maar tijdens het huidige Super Season moet hij het doen met een privé-auto, de Rebellion R13. Geen ideale situatie gezien het verschil met de fabriekswagens veel te groot blijkt, zo verklaarde hij aan motorsport.com.
Porsche 919 Hybrid
Porsche 919 Hybrid
"Na Le Mans stop ik er mee. Mijn focus zal dan switchen naar de Formula E. Ik moet mijn prioriteiten stellen. Als een merk als Porsche je de kans geeft om hun auto's te besturen moet je jezelf daar vol voor inzetten. In de huidige context maken we in LMP1 geen kans. We zijn er enkel zodat de anderen (Toyota nvdr.) niet alleen winnen. Dat is niet mijn manier van racen. Het is geen makkelijke beslissing want ik hou van het kampioenschap, de wedstrijden, de paddock. Anderzijds wil het ook weer niet zeggen dat ik nooit een comeback zal maken."

Rebellion R13 - Gibson
Rebellion R13 - Gibson
Vorig jaar kon Rebellion wel één wedstrijd winnen, in Silverstone, maar pas nadat de Toyota's werden gediskwalificeerd voor een inbreuk op het technisch reglement. Jani maakte bovendien geen deel uit van de winnende equipe, maar eindigde als tweede in de zusterwagen. Het dieptepunt voor de Zwitser was de wedstrijd van afgelopen weekend in Sebring toen de R13 na amper tien minuten al af te rekenen kreeg met een versnellingsbakprobleem.

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Formule E op donderdag 21 maart 2019.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons