van der Horst

Formule 1: Alonso test volgende week bij McLaren

Fernando Alonso
Fernando Alonso
Tweevoudig wereldkampioen F1 Fernando Alonso zal volgende week de huidige F1-bolide van McLaren uitproberen. De Spanjaard mag na de Grote Prijs van Bahrein zowel op dinsdag als woensdag de MCL34 aan de tand voelen. Het wordt de eerste keer dit jaar dat Alonso een huidige F1-wagen zal besturen na zijn vertrek uit de formule 1 eind vorig jaar.
McLaren had eerder dit jaar een overeenkomst bereikt met Alonso waarin hij de rol van ambassadeur op zich zou nemen. Het was toen al duidelijk dat het Britse team Alonso graag in de huidige wagen gezien had omdat ze zijn feedback hoog inschatten. Het is zijn taak om de ontwikkeling van de huidige wagen alsook die van 2020 te optimaliseren.

Lando Norris - McLaren
Lando Norris - McLaren
Aangezien Alonso tests zal uitvoeren voor Pirelli, mag McLaren nog een tweede bolide inzetten. Het mag wel niet eender wie laten plaatsnemen achter het stuur. Er zijn dit jaar maar vier testdagen tijdens het seizoen, en twee ervan moeten verplicht ingevuld worden met een rijder die maximaal twee GP's gereden heeft. Lando Norris voldoet nu nog aan die voorwaarde en mag anderhalve dag rijden vanaf dinsdagmiddag, Carlos Sainz krijgt ook anderhalve dag omdat hij op woensdag een halve dag het zitje van Alonso zal inpalmen.

De volgende twee testdagen gaan door na de Grote Prijs van Spanje. Dan zal McLaren dus minstens één dag beroep moeten doen op een andere rijder met weinig of vermoedelijk zelfs geen F1-ervaring.

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Rutger Vanhee in Formule 1 op donderdag 28 maart 2019.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons