van der Horst

Formule 1-grid voor 2020 is compleet

Renault F1 Team in 2019
Renault F1 Team in 2019
Nu de laatste confrontatie van 2019 achter de rug is, wordt het tijd om vooruit te blikken naar het volgende Formule 1-seizoen, dat op 15 maart traditioneel van start gaat in het Australische Melbourne. Twintig rijders zullen elkaar bekampen in 22 Grote Prijzen - een nieuw record - maar nog opvallender is dat er slechts twee transfers tot stand kwamen.
  • St. Paul
Bij de drie topteams blijft de situatie komende winter stabiel: bij Mercedes krijgt Valtteri Bottas nog een laatste (?) kans om daadwerkelijk het gevecht aan te gaan met zijn pijlsnelle teamgenoot Lewis Hamilton, bij Ferrari moet er naar een oplossing gezocht worden om kemphanen Sebastian Vettel en Charles Leclerc uit elkaar te houden, terwijl Red Bull gezwicht is voor de diensten van Alexander Albon, die in Brazilië net naast zijn eerste podiumplaats greep. De Thaise Brit moet proberen om Max Verstappen in 2020 tot het uiterste te laten gaan.

Ook McLaren (Carlos Sainz Jr. en Lando Norris), Toro Rosso (Pierre Gasly en Daniil Kvyat), Racing Point (Sergio Perez en zoon-van-teambaas Lance Stroll) en Haas (met het eeuwige duo Kevin Magnussen-Romain Grosjean) houden vast aan hun rijders van het voorbije seizoen. Toro Rosso pakt wel uit met een nieuwe naam: het Italiaanse team moet voortaan Alpha Tauri genoemd worden.

De enige twee verschuivingen vinden plaats in het kamp van Renault en Williams. De Franse constructeur heeft graag een Fransman aan het stuur en vond die in de persoon van Esteban Ocon, die na een jaar aan de zijlijn bij Mercedes - gelukkig - weer mag racen. Hij krijgt Daniel Ricciardo naast zich, die best uitkijkt voor zijn getalenteerde, maar soms ook omstreden nieuwe teamgenoot. Nico Hülkenberg verdwijnt na negen jaar uit de Formule 1 en aast op een plekje als testrijder bij Ferrari, naast een mogelijke carrière in de Amerikaanse Indycar.

Williams FW42 in Brazilië
Williams FW42 in Brazilië
Tot slot kondigde Williams in de aanloop naar de Grote Prijs van Abu Dhabi aan wat iedereen al wist: de Canadees Nicolas Latifi, tweede in het afgelopen F2-seizoen, wordt de nieuwe stalgenoot van George Russell. Latifi neemt sponsorgeld met zich mee en vult zo de leegte die Robert Kubica achterlaat. Ook de Pool is op zoek naar een plaats als testrijder - mogelijk bij Alfa Romeo - maar zou daarnaast ook een DTM-carrière toegeschreven worden.

Foto's: Renault F1 Team, ROKiT Williams F1

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2020 grid: complete ✅ . #F1 #Formula1 #F12020

Une publication partagée par FORMULA 1® (@f1) le




Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Formule 1 op zondag 1 december 2019.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons