van der Horst

Formule 1: Mercedes kiest voor zwarte livery

Mercedes W11
Mercedes W11
Het Mercedes-AMG F1-team zal dit seizoen met een nieuw kleurenschema op de baan te zien zijn. Nadat het team al elk jaar met een hoofdzakelijk zilverkleurige wagen uitpakte, zal de Duitse constructeur nu met een zwarte bolide het seizoen aanvatten. Het is hun manier om te tonen dat ze tegen racisme en discriminatie zijn, en pro diversiteit.
Naast de voornamelijk zwarte livery staan op de halo de woorden 'End Racism' en ook de overalls en helmen van de rijders zijn aangepast om duidelijk te maken dat Mercedes geen racisme duldt. De wereldkampioenen zullen vanaf nu vrijdag in de nieuwe kleuren te zien zijn, en dat een heel seizoen lang.

"De Zilverpijlen zullen in 2020 in het zwart rijden om te tonen dat we zelf moeite zullen doen om meer diversiteit in het team te krijgen alsook in de sport. Racisme en discriminatie hebben geen plaats in onze samenleving, onze sport en ons team. De juiste mindset hebben, is niet genoeg als we stil blijven, vandaar dat we dit openbaar maken met een nieuwe livery. Ook binnen het team zullen we verder werken aan diversiteit aangezien slechts drie procent van ons personeelsbestand behoort tot een ethnische minderheidsgroep en twaalf procent is vrouw," verduidelijkt teambaas Toto Wolff.

Foto: Mercedes-AMG F1Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Rutger Vanhee in Formule 1 op maandag 29 juni 2020.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons