van der Horst

Mercedes terug in actie

Valtteri Bottas - Mercedes W11
Valtteri Bottas - Mercedes W11
Mercedes is vandaag als eerste team sinds de wintertests terug in actie gekomen. De Duitse constructeur plaatste Valtteri Bottas in de wagen van 2018 op het circuit van Silverstone. Doel van de test was om uit te proberen hoe de organisatie van het team verloopt, rekening houdend met de coronamaatregelen.
Volgende maand gaat het F1-seizoen eindelijk van start in Oostenrijk. Omwille van het coronavirus moet het team met aanzienlijk minder personeel op het circuit werken en deze tweedaagse test in Silverstone moet ervoor zorgen dat iedereen aan de nieuwe procedures gewend geraakt. Daarnaast is het ook een goede test om terug gewoon te worden aan de extreme G-krachten en de snelheid van de F1-wagens.

Mercedes gebruikte de wagen van 2018, wat de jongste wagen is die het team mag gebruiken volgens de huidige reglementen. Ze konden ook geen banden van 2020 uitproberen, Pirelli voorzag speciale testbanden, harder rubber dat niet gebruikt wordt tijdens de raceweekends. Morgen neemt Lewis Hamilton plaats in de bolide.

Foto: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Rutger Vanhee in Formule 1 op dinsdag 9 juni 2020.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons