van der Horst

Formule 1: Williams pakt uit met nieuwe livery

De nieuwe livery van de Williams FW43
De nieuwe livery van de Williams FW43
Eén week voor het nieuwe F1-seizoen van start gaat, heeft Williams hun bolide voor dit jaar, de FW43, voorzien van een volledig nieuwe livery. Die komt er nadat de overeenkomst met hoofdsponsor ROKiT vroegtijdig beëindigd werd. Het nieuwe kleurenschema bestaat uit wit met twee soorten blauw.

Nadat teambaas Claire Williams vorige maand liet weten dat de livery van hun wagen voor dit jaar zou aangepast worden wegens de stopzetting van de samenwerking met ROKiT, maakte het Britse team vandaag het kleurenschema bekend. De rode kleur is volledig verdwenen, wat voor een voornamelijk witte wagen zorgt, met marine- en babyblauwe accenten.

Williams FW43
Williams FW43
Het team is nog steeds op zoek naar nieuwe sponsors, alsook een eventuele nieuwe investeerder die zelfs eigenaar zou kunnen worden. Williams is bereid om ver te gaan om de toekomst van het team veilig te stellen. In afwachting van vers geld, heeft Williams besloten om hun bestaande sponsors meer ruimte te geven op de wagen, zoals dat duidelijk zichtbaar is voor Sofina en Acronis. Lavazza krijgt dan weer meer ruimte op de overalls van de rijders.

Williams eindigde vorig seizoen op de laatste plek in het constructeurskampioenschap, maar liet tijdens de wintertests zien dat ze een deel van hun achterstand goedgemaakt hebben.

Foto's: Williams
Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Rutger Vanhee in Formule 1 op vrijdag 26 juni 2020.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons