Formule 3: Gabriel Bortoleto pakt tweede seizoenszege

Podium hoofdrace
Het Formule 3 seizoen is pas twee wedstrijden oud, maar Gabriel Bortoleto heeft reeds zijn stempel gedrukt. De Braziliaan won de hoofdrace in Bahrein, kwalificeerde zich vrijdag in Melbourne op pole en reed vanochtend Belgische tijd van start tot finish aan de leiding richting zijn tweede zege. De zege in de sprintrace op zaterdag was voor Zak O'Sullivan.
De Australische GP beloofde heel wat suspens en het semi-stratencircuit loste de verwachtingen helemaal in. Net zoals in de Formule 1, stonden de F3 wedstrijden bol van incidenten. Vooral de eerste race op zaterdag verliep nerveus met Franco Colapinto als oorspronkelijke winnaar. De Argentijn reed een ijzersteke wedstrijd, startend vanaf P6 en rekende uiteindelijk af met polesitter Sébastian Montoya om de eerste zege van het seizoen te grijpen. Helaas volgde na afloop met een DQF, de koude douche. Er werden onregelmatigheden aan het bodywork vastgesteld waardoor de wedstreidleiding alledrie de MP Motorsport auto's uit de uitslag schrapte. Zak O'Sullivan kreeg zo de zege cadeau, Montoya werd tweede, Paul Aaron derde.

Gabriel Bortoleto & Grégoire Saucy
Kampioenschapsleider Gabriel Bortoleto vertrok vanochtend vanaf de pole in de hoofdrace. De Trident-rijder verdedigde de koppositie prima in de openingsronde en kwam als leider een eerste keer voorbij start-finish. De volledige top vijf behield in de openingsronde zijn positie, wat niet gezegd kon worden van Sébastian Montoya en Christian Mansell die elkaar raakten in bocht elf. Voor Montoya was het einde verhaal. Er volgden nog twee safety car-fases, maar die zouden voor de top drie geen verschil maken. Bortoleto weerstond gedurende de hele wedstrijd aan de druk van Grégoire Saucy en pakte zijn tweede zege op twee wedstrijden. Saucy werd tweede en ook Gabriele Mini behield met P3, zijn startpositie.

Er wacht de heren en dames nu een kleine twee maanden pauze. Het F3 kampioenschap herneemt op 19, 21 en 22 mei met de Grote Prijs van Imola.

Foto's: George Decoster