van der Horst

Formule 3: Lawson en Beckmann winnaars in Silverstone

Liam Lawson
Liam Lawson
Ook de Formule 3 kwam na een weekje rust dit weekend opnieuw in actie. Op het circuit van Silverstone werd afgelopen weekend de vierde manche van het kampioenschap beslecht. Liam Lawson won de eerste race, terwijl David Beckman na een straf voor Smolyar race twee op zijn naam schreef.
Logan Sargeant (Prema), de nummer twee in het kampioenschap, mocht de eerste race van het weekend vanaf de pole aanvangen. Naast hem stond Red Bull Junior, Liam Lawson (Hitech). Sargeant behield de leiding in de openingsronden, maar al snel werd duidelijk dat de Amerikaan niet de snelheid in huis had om het Lawson heel lastig te maken. Lawson zag zijn kans in Stowe en nam de leiding over. Na een crash van Jack Doohan en Bent Viscaal, kwam de safety car een eerste keer de baan op, om enkele ronden later opnieuw uit te rukken na een crash tussen Fewtrell, Dunner en Caldwell. Ook deze herstarts overleefde Lawson, die zo zijn eerste F3-zege uit zijn carrière boekte. Sargeant zag zijn Prema teamgenoot Piastri nog voorbijkomen voor P2, en moest genoegen nemen met de derde plaats.

Alex Smolyar - David Beckmann
Alex Smolyar - David Beckmann
De race op zondag werd een start-finish zege voor Alex Smolyar (ART GrandPrix). Maar kort na afloop van de wedstrijd kreeg hij een penalty aangesmeerd wegens het unfair verdedigen bij een aanval van David Beckman. Die probeerde in bocht 12 en 13 de leiding af te snoepen, maar Smolyar week bruusk van zijn lijn af. Dat deed hij trouwens meermaals tijdens de wedstrijd en de stewards gaven hem een vijf seconden penalty. Beckman schoof zo door naar de leiding en Clement Novalak werd tweede voor Alex Peroni die zijn eerste podium pakte. 

Klassementsleider Oscar Piastri haalde de finish van race twee niet en ziet zo Logan Sargeant korterbij komen in de tussenstand. Het verschil tussen de teamgenoten bedraagt nu 17 punten terwijl ook Beckmann na een zege in Hongarije en hier in Silverstone aan de achterstand knabbelt.

Volgend weekend komt het Formule 3 kampioenschap opnieuw in actie op Silverstone, voor de vijfde afspraak van het kampioenschap. 

Foto's: Racing International Photography



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons