van der Horst

Formule 3: Piastri ook na treffen op Hungaroring leider in het kampioenschap

Podium R2
Podium R2
Na twee tweede plaatsen blijft Oscar Piastri ook na de derde ronde van het FIA Formule 3 kampioenschap, afgelopen weekend op de Hungaroring, aan kop van het klassement. Net zoals op de Red Bull Ring kregen de dames en heren af te rekenen met verraderlijke omstandigheden. Door het natte weer werden de kwalificaties op vrijdag zelfs uitgesteld.
Hevige regenval zette de Hungaroring op vrijdag blank en zo kon er niet op het vooraf bepaalde tijdstip gekwalificeerd worden. De wedstrijdleiding verplaatste de sessie naar vrijdagavond en zo kon er alsnog gekwalificeerd worden, weliswaar nog steeds op een natte baan. Alex Smolyar was een van de eerste piloten die naar buiten kwam en was ook op het einde van de sessie de snelste man op de baan. De Rus pakte ruim twee tienden bonus op Logan Sargeant en Théo Pourchaire. 

Theo Pourchaire
Theo Pourchaire
Al bij de start van de eerste wedstrijd liep het vooraan mis tussen Smolyar en Sargeant. Op die manier profiteerde Pourchaire opnieuw, net zoals op de Red Bull Ring om de leiding over te nemen. Pourchaire hield Piastri de volledige wedstrijd achter zich en won zo als eerste dit jaar, twee wedstrijden. Piastri werd tweede en daarachter volgden MP Motorsport teamgenoten Bent Viscaal en Richard Verschoor op P3 en P4.

Logan Sargeant
Logan Sargeant
Dankzij een tiende plaats in race één, erfde David Beckman de pole voor de tweede wedstrijd op zondag. De Duitser behield de leiding maar het was Bent Viscaal die de beste openingsfase kende. De Nederlander reed van P8 naar de leiding en bouwde zijn voorsprong stelselmatig uit. Viscaal kreeg echter twee keer vijf seconden tijdstraf wegens contact en het niet respecteren van tracklimits. Ondanks die tien seconden straftijd, leek Viscaal zijn eerste overwinning te gaan binnenhalen, maar een safety car op het einde van de wedstrijd bracht iedereen weer samen waardoor hij pas zeventiende werd. Beckman werd zo als eerste geklasseerd, met Piastri op twee en Haugher op drie. 

Piastri trekt dankzij twee tweede plaatsen als leider in de tussenstand naar Silverstone, voor opnieuw een double header! 

Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op maandag 20 juli 2020.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons