van der Horst

Formule 3: Vesti en Pourchaire verdelen de buit op de RedBull Ring

Frederik Vesti - Prema Racing
Frederik Vesti - Prema Racing
Naast de Porsche Super Cup, de Formule 2 en vanzelfsprekend de Formule 1 waren ook de jonge honden van de Formule 3 aan hun tweede raceweekend in evenveel weken toe. In een door regen geteisterde zaterdagrace, reed Frederik Vesti (Prema) naar de overwinning. Op zondag was het Theo Pourchaire (ART-Grand Prix) die mocht zegevieren, meteen als jongste winnaar ooit in de F3.
Vesti greep op de eerste dag van het F3 weekend al de macht in Oostenrijk door de poleposition voor de eerste race te pakken op vrijdag. Toen nog in droge omstandigheden want op zaterdag sloeg het weer helemaal om. Vesti kwam wel het beste van de lijn en ging ook als leider door de eerste bocht. Achter hem waren het de Trident rijders die prima startten. Zo ging Lirim Zendeli van P6 naar P2, voor zijn teammaat David Beckmann. De omstandigheden werden slechter en slechter en na crashes van onder andere Roman Stanek en Sebastian Fernandez, besloot de wedstrijdleiding de safety-car naar buiten te sturen om tien minuten later de rode vlag te zwaaien. Eerste zege voor Vesti dus, al levert die maar halve punten op gezien de wedstrijd voor halfweg afgevlagd werd. 

De pole voor race twee was in handen van Jake Hughes maar het was Theo Pourchaire die de beste start nam en de leiding overnam. Zonder DRS probeerde Hughes toch de koppositie weer over te nemen maar het duurde toch tot ronde drie voor er een echte aanval kwam. Hughes ging dan met DRS buitenom terwijl Liam Lawson de binnenkant pakte. Lawson trok aan het langste eind en ging van P3 naar de leiding, Pourchaire viel terug naar P3 terwijl Hughes nog steeds tweede lag. Na een safetycar periode, en met nog drie ronden te gaan kwam het vooraan tot contact tussen Hughes en Lawson. Beiden werden tot opgave gedwongen en zo kwam de 16 jarige Theo Pourchaire opnieuw aan de leiding van de wedstrijd. Opnieuw kwam de safetycar naar buiten en zo reed de Fransman zorgeloos naar zijn eerste overwinning, als jongste ooit. 

Piastri blijft aan de leiding van het kampioenschap, voor Vesti en Sargeant. Onze Noorderbuur Richard Verschoor staat vijfde in de tussenstand. 

Foto: Prema RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op maandag 13 juli 2020.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons