van der Horst

Formule 3: Zendeli en Sargeant winnen op Spa-Francorchamps

Logan Sargeant
Logan Sargeant
Lirim Zendeli (Trident) en Logan Sargeant (Prema) verlaten Spa-Francorchamps als winnaars van de twee Formule 3 races die daar dit weekend werden afgewerkt. Zendeli scoorde op vrijdag zijn eerste pole in de F3 en zette die in de zaterdagrace ook om in winst. Vandaag won Logan Sargeant de tweede wedstrijd en doet daarmee goede zaken in het kampioenschap. De Amerikaan trekt namelijk nog steeds als leider in de tussenstand naar de volgende wedstrijd op Monza.
  • Skylimit Events
De dreigende regenbuien boven het circuit van Spa-Francorchamps deden de heren van de Formule 3 besluiten om zo snel mogelijk een kwalificatierondje op de tabellen te krijgen. Het leidde tot wel erg drukke outlap met wat chaos tot gevolg. Lirim Zendeli zette als eerste een snelle ronde neer alvorens de rode vlag naar buiten kwam voor een spin van rookie Michael Belov. In het restant van de sessie kon niemand nog sneller dan Zendeli die zijn eerste poleposition in de F3 pakte. Théo Pourchaire reed de tweede tijd, Alex Smolyar de derde. 

Zendeli zette na een foutloze wedstrijd, zijn eerste pole om in zijn eerste overwinning. De Trident-rijder kende een prima start en controleerde de volledige wedstrijd. Pourchaire was nooit veraf, maar kon Zendeli nooit bedreigen. Daarachter nam David Beckman in de zevende ronde op de rechte lijn van Kemmel, de derde plaats van Smolyar over en lag het podium vast. Smolyar leek nog een plaats te gaan verliezen aan Logan Sargeant maar die kreeg met nog enkele ronden voor de boeg motorproblemen. Hij haalde de finish nog wel, maar zag teamgenoten Piastri en Vesti voorbij komen waardoor hij weer wat punten moest toegeven in de strijd om het kampioenschap. 

Richard Verschoor
Richard Verschoor
Richard Verschoor mocht de tweede race van het weekend, vanochtend, vanaf de pole starten. Gisteren had de Nederlander al moeite om op de lange rechte stukken van Spa mee te kunnen met de toppers en dat bleek vandaag eens te meer. De Nederlander viel terug naar een zesde plek in een race die gewonnen werd door Sargeant. Sargeant ging al in de openingsronde voorbij aan Verschoor, maar moest die plaats teruggeven gezien hij buiten de witte lijnen van het circuit was gegaan. Een ronde later was het dan wel raak en kon Sargeant de leiding definitief in handen nemen. Frederik Vesti kwam naar het einde toe nog wel dreigen, maar Sargeant hield zijn teamgenoot af en pakte zijn tweede overwinning van het seizoen. Vesti werd tweede, Liam Lawson derde. 

Logan Sargeant
Logan Sargeant
In de tussenstand om het kampioenschap blijft het nagelbijten. Piastri nam gisteren de leiding weer over na de motorproblemen bij Sargeant maar dankzij de winst van vanochtend en een zesde plaats voor Piastri verlaat Sargeant de Belgische Ardennen als leider in de tussenstand, met 8 punten voorsprong. Er zijn nog vier races in twee weekends te verrijden, beginnend op het mytische Monza, volgende week. 

Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op zondag 30 augustus 2020.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons