van der Horst

Formule 3: Logan Sargeant nieuwe leider met één punt bonus op Piastri

Logan Sargeant
Logan Sargeant
Logan Sargeant is de nieuwe leider in het Formule 3-kampioenschap. De Amerikaan neemt, ondanks een nulscore vandaag, de leiding over van zijn teamgenoot en Renault Sport Academy-rijder Oscar Piastri. De wedstrijd van vanochtend werd gewonnen door de Nederlander Bent Viscaal die daarmee zijn eerste, echte overwinning in de F3 behaalde.
Logan Sargeant bevestigde op vrijdag zijn goede vorm van vorige week door opnieuw de snelste tijd neer te zetten in de kwalificaties op vrijdag. Hij vertrok dus vanaf de pole in de zaterdagrace en kreeg Liam Lawson, vorige week nog winnaar, naast zich op de eerste rij. Sargeant maakte een prima start, terwijl Lawson meteen onder druk kwam te staan van Jake Hughes, die vanaf P3 was gestart. Hughes ging buitenom in de eerste bochtencombinaties om dan in de Loop de tweede plaats over te nemen. Vanaf dan veranderde de top 3 niet meer, en reed Sargeant onbedreigd naar een nieuwe overwinning. 

Theo Pourchaire
Theo Pourchaire
Voor de startopstelling van de tweede race van het weekend wordt de top 8 van de wedstrijd op zaterdag omgekeerd. GT-rijder Ben Barnicoat startte zodoende vanaf de pole, maar de Britt kwam in zijn thuisrace bijzonder slecht van de lijn, viel terug naar P4 en zou later ook uitvallen met mechanische problemen. De Duitser Lirim Zendeli nam de leiding over en hield die ook na een korte safetycar-periode vast. Sargeant kwam even later in contact met zijn landgenoot Cameron Das en moest met schade de pits opzoeken, waar hij de handdoek gooide.

Oscar Piastri kende geen probleemloze wedstrijd. Hij viel na een gevecht met Liam Lawson terug naar P8 en zou uiteindelijk als zesde finishen. Vooraan voerde Viscaal de druk op Zendeli verder op terwijl Théo Pourchaire al op zeven seconden volgde en uitgeteld was voor de winst. Viscaal was dat allesbehalve en de Nederlander zag in de laatste ronde zijn kans in Stowe. Zendelli pareerde echter meteen en Viscaal had nog één kans in de laatste bocht, die hij met beide handen pakte. Viscaal scoort zo, na het verliezen van de zege in Budapest, zijn eerste overwinning in de F3, voor Zendeli en Pourchaire.  

Oscar Piastri
Oscar Piastri
Het F3-kampioenschap komt volgend weekend opnieuw in actie op het circuit van Barcelona. Vrijdag begint de actie daar opnieuw met een vrije training en de kwalificaties. Sargeant trekt dus met één punt bonus op Piastri richting het circuit van Catalunya.

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op zondag 9 augustus 2020.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons