van der Horst

Formule ADAC: Spa: Een overwinning en een opgave voor Picariello

Podium race 2 Formel ADAC te Spa
Podium race 2 Formel ADAC te Spa
Er stonden vandaag nog twee races op het menu van de deelnemers aan de Formule ADAC Masters en Picariello, die gisteren de eerste race won, was er op gebrand om het in beide wedstrijden opnieuw even goed te doen. Dat lukte hem aardig in de tweede race waar hij als vierde startte en al snel de leiding greep om als eerste onder de finishvlag door te komen. Bij de derde race kende hij minder gluk, Picariello moest opklimmen van een achtste plaat en was goed op weg om tenminste op het podium te eindigen toen hij in contact kwam met een andere deelnemer en moest opgeven.
Picariello kende een magistraal wedstrijddebuut in de tweede race, na minder dan een halve ronde was hij al opgeschoven van de vierde naar de eerste plaats. Zijn elan werd echter gestopt door een safety-car procedure die nodig was nadat vlak na de start verschillende wagens op elkaar reden. Wanneer de race terug vrijgegeven werd, bleven er nog maar zes ronden te gaan, maar Picariello kon de koppositie in handen houden tot het einde van de wedstrijd. Achter de Belg werd Nicolas Beer tweede en Maximilian Günther derde, Jason Kremer en Marvin Diest maakten de top vijf vol.

Picariello moest nu als achtste starten in de derde en laatste race en onze landgenoot won al vier plaatsen in de twee eerste ronden. Toen hij de derde plaats van Callan O’Keefe wou overnemen, kwamen beide wagens met elkaar in contact met een opgave voor de Belg als gevolg. Uiteindelijk won Jason Kremer de race voor Mikkel Jensen en Ralph Boschung. Picariello blijft natuurlijk leider in het kampioenschap.

Foto: Formel ADACDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 12 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons