van der Horst

Formule E: Jaguar toont de I-TYPE 3 in concept-livery

Jaguar I-TYPE 3
Jaguar I-TYPE 3
Het Britse team van Panasonic Jaguar Racing heeft de nieuwe elektrische racebolide van de Gen 2-generatie getoond in wat waarschijnlijk het kleurenschema voor het seizoen 2018/19 van het populaire Formule E kampioenschap, wordt. Eind maart werd de I-TYPE3 door fabrieksrijder Nelson Piquet jr. al onderworpen aan een succesvolle shakedown op de piste van Monteblanco.

Jaguar I-TYPE 3
Jaguar I-TYPE 3
De nieuwe Gen 2-racewagen is een radicaal en futuristisch ontwerp en een grote stap voorwaarts wat betreft de prestaties en snelheid ten opzichte van de eerste generatie. De Jaguar I-TYPE 3 beschikt over maximaal 250 kW (ongeveer 335 pk) voor gebruik tijdens de kwalificatietraining. Tijdens een Formule E wedstrijd is er 200 kW beschikbaar voor de elektrische racewagen. Een sterk verbeterde batterij maakt het voor de teams in het ABB FIA Formula E Championship mogelijk om nog maar met één wagen per rijder de volledige wedstrijd te betwisten. Nieuw is ook de veelbesproken Halo bovenop de cockpit om aan de nieuwe FIA-veiligheidsregels voor formulewagens te voldoen.

Jaguar I-TYPE 3
Jaguar I-TYPE 3
Nelson Piquet jr. vertelt over zijn eerste kennismaking met de nieuwe I-TYPE 3. “Ik kreeg de kans om met de testversie van de Jaguar I-TYPE 3 te rijden tijdens de besloten testsessie op de omloop van Monteblanco. Het was een belangrijk moment voor het team, het kampioenschap en de elektrische voertuigen. De auto gaf mij een veelbelovende en betrouwbare indruk, maar er is nog veel werk te verzetten voordat we beginnen met racen met de nieuwe Gen 2-bolide aan het eind van dit jaar”, aldus de eenmalig Formule E-kampioen.

Lees ook: Formule E: Roll-out van BMW’ eerste volledig elektrische racewagen​
Lees ook: Nico Rosberg investeert in Formule E – 11 constructeurs in seizoen 6

Foto's: Jaguar Racing




Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in Formule E op dinsdag 10 april 2018.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons