van der Horst

Simona de Silvestro en Thomas Preining testpiloten bij Porsche

Simona de Silvestro en Thomas Preining
Simona de Silvestro en Thomas Preining
Ongeveer een maand nadat Porsche zijn piloten bekendmaakte die het zesde seizoen van de Formule E zullen aanvatten, vond de constructeur uit Weissach het hoog tijd om hun test- en ontwikkelingspiloten voor te stellen aan de wereld. Daarvoor is de keuze gevallen op Simona de Silvestro en verrassend genoeg Thomas Preining. Beide zullen geregeld aanwezig zijn op manches tijdens het seizoen en ingezet worden tijdens in-season testen.
Simona de Silvestro
Simona de Silvestro
Met Simona de Silvestro haalt Porsche geen onbekende in huis. De Zwitserse heeft namelijk ervaring in de Formule E; ze werkte in het verleden reeds 12 wedstrijden af voor Andretti en was vorig seizoen ook aanwezig tijdens de eerste testdag in Riyadh, toen nog voor Venturi. Thomas Preining daarentegen is een verrassing. De Oostenrijker koos al vroeg in zijn carrière voor de Porsche Carrera Cup Deutschland en klom zo snel op in de autosportladder van de Duitse constructeur. Met zijn 21 jaar is hij dan ook nog kneedbaar voor de toekomst.

Beiden zullen ingezet worden tijdens het seizoen bij de testdagen en waarschijnlijk ook bij de rookie-testdag, al is er nog geen zekerheid waar deze dit seizoen zal plaatsvinden met het wegvallen van Marrakech op de kalender.

Foto's: Porsche AGSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op maandag 30 september 2019.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons