van der Horst

Formule E sluit seizoen af met zes races in Berlijn

Formule E in Berlijn 2019
Formule E in Berlijn 2019
Tengevolge de maatregelen voor het indijken van de coronavirus pandemie zag de organisatie van het Formule E kampioenschap zich genoodzaakt om zo goed als alle resterende wedstrijden van het seizoen 2019-2020 te schrappen. De enige optie die overbleef, naast het gebruik van bestaande circuits, was racen in Berlijn op het Tempelhof vliegveld. Om toch nog aan het nodige aantal races te worden er niet minder dan zes races betwist in de Duitse hoofdstad. Autosport.be onthulde begin deze maand reeds het ontstaan van die plannen.
De FIA bevestigde vandaag dat het formule E seizoen 2019-2020 afgesloten wordt met zes opeenvolgende races op het vliegveld van Tempelhof in Berlijn. De zes wedstrijden worden afgewerkt in drie manches van ieder twee races die allen in augustus plaats vinden op negen dagen tijd. Zo verzekerd de organisatie zich dat het huidige seizoen op de voorziene tijdspanne afgewerkt wordt en het seizoen 2020-2021 kan starten zoals gepland eind 2020.  

De eerste manche in Berlijn wordt afgewerkt op 5 en 6 augustus, waarna de volgende manches plaatsvinden op 8-9 en 12-13 augustus. Opvallend is dat bij iedere "tandem" gebruik gemaakt wordt van een andere configuratie van het circuit. Alle races vinden plaats achter gesloten deuren; publiek is dus niet toegelaten. Momenteel leidt António Félix da Costa (DS Techeetah) in de tussenstand met 11 punten voorsprong op Mitch Evans (Jaguar).Foto: Audi AGDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op woensdag 17 juni 2020.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons