van der Horst

Formule European Masters voorziet testdag op Circuit Zolder

FIA F3 European Championship
FIA F3 European Championship
Nu de FIA de GP3 Series vervangt door een nieuw Formule 3 kampioenschap, worden de wagens die tot vorig jaar de dienst uitmaakten in het internationale F3 kampioenschap, nu ondergebracht in de Formule European Masters waarvan de races plaatsvinden in het voorprogramma van de DTM-wedstrijden. Om deelnemers te lokken worden de testmogelijkheden voor deze laatste serie versoepeld en worden er drie officiële collectieve testsessies georganiseerd waarvan er één zal plaatsvinden op Circuit Zolder.
  • St. Paul
FIA F3 European Championship 2013
FIA F3 European Championship 2013
Naast de invoering van de FIA Formule 3 Series, dat de GP3 vervangt, komt er nog een Regionaal Europees kampioenschap en blijven bovendien de huidige Formule 3 series, het voormalige European Championship en de Euroformula Open, bestaan. Bovendien introduceert de Formule Renault Eurocup nieuwe wagens die aan het FIA F3 reglement voldoen. Die aangroei van kampioenschappen maakt dat het voor ieder moeilijk wordt om een gevulde startgrid te bekomen. Om rijders te overtuigen te kiezen voor de Formule European Masters, voorheen het FIA F3 European Championship, heeft de organisatie van het kampioenschap beslist om het testverbod dat tot nu gehanteerd werd grotendeels op te heffen.

Zo mag er tot 24 maart, de dag voor de eerste officiële testen, ongelimiteerd getest worden, zodat nieuwkomers zich vertrouwd kunnen maken met de bolide. Verder staan er drie officiële testsessies gepland waarvan een doorgaat op Circuit Zolder op donderdag 11 april. De twee overige tweedaagse sessies vinden plaats in Misano (25-26 maart) en op de Lausitzring (24-25 april). Na 24 maart zijn er per wagen nog zes testdagen mogelijk. Wel mag er niet getest worden op circuits waar later ook een race plaatsvindt. Op Circuit Zolder wordt er geracet op 18 en 19 mei in het kader van de tweede manche van het DTM.     

Lees ook: EK F3 krijgt nieuwe naam

Foto's: Niels Vaeck & Hans Van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op woensdag 30 januari 2019.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons