van der Horst

Franciacorta: Alon Day wint voor Marc Goossens en Stienes Longin

Alon Day - Caal Racing - Chevrolet SS
Alon Day - Caal Racing - Chevrolet SS
Alon Day heeft met een nieuwe zege op de Italiaanse Autodromo di Franciacorta duidelijk gemaakt dat het hem menens is voor de titel bij de NASCAR Whelen Euro Series Elite 1. Na zijn zege van gisteren, bleef de Israëlier vandaag de Belgische tandem Marc Goossens en Stienes Longin voor, terwijl Anthony Kumpen een enorm slechte zaak deed in de strijd om de titel; hij finishte buiten de top 15. Collega-titelpretendent Borja Garcia sloot uiteindelijk als 15e af.
De tweede Elite 1-race van het weekend stond bol van de incidenten en neutralisaties. Eén constante dit weekend: een bloedsnelle Alon Day. De Israëlier verkeert in bloedvorm en zet met een dubbelzege dit weekend een stevige stap richting de titel. Anthony Kumpen leek een top vijf uit de brand te gaan slepen, tot Gianmarco Ercoli bij een inhaalbeweging contact maakte en de Limburger terugviel in het veld. Ook voor Borja Garcia, tot voor dit weekend nog leider in de tussenstand, werd het een race om snel te vergeten. Hij kwam meermaals in contact met zijn tegenstanders en werd uiteindelijk bedacht met een drive-through penalty, waarna ook hij terugviel in de klassering.

De volgende wedstrijd is de finale, verreden in het weekend van 14 en 15 oktober op ons eigenste Circuit Zolder.

--- Uitslag Elite 1 NASCAR Whelen Euro Series Franciacorta 2017 Race 2 (pdf) ---

Foto: NASCAR Whelen Euro Series / Stephane Azemard



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zondag 17 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Franciacorta.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons