van der Horst

FRD Motorsports Team ontwikkelt nieuwe Ford Focus TCR

Ford Focus TCR
Ford Focus TCR
FRD Motorsports wil nog dit jaar twee nieuwe Ford Focus TCR's inzetten in de TCR International Series. Het Amerikaanse team met basis in Colorado besloot daartoe het ontwikkelingsprogramma dat het eerder van Onyx Race Engineering overnam helemaal opnieuw op te starten. FRD wil alvast vier wagens bouwen. Wie de Ford's zullen voorrijden is nog niet geweten.
  • Hamofa Performance
"Gezien de problemen die we vorig jaar ondervonden nadat we het programma van Onyx Race Engineering overnamen, besloten we helemaal opnieuw te beginnen. We hebben de Focus hertekend en zijn thans druk met de ontwikkeling ervan. Meteen ook de reden waarom we niet deelnamen aan de BoP-test in Valencia" aldus teambaas Kenneth Ma.

De ontwikkeling van de wagens gebeurt in FRD's workshop in Colorado. Daar krijgen ze o.m.  Xtrac-raceschakelbakken en door Ford Performance (Michigan) getunede tweeliter turbomotoren aangemeten. “Plan is om dit seizoen twee wagens in te zetten in de TCR International Series. Omdat we evenwel pas begin april beginnen testen, gaan we pas ten vroegste in Monza van start" aldus Ma nog.

Foto: TCR Intl.Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op donderdag 17 maart 2016.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons