van der Horst

FRECA: Camara en Giusti winnen op de Red Bull Ring

Rafael Camara
Rafael Camara
Na een zomerpauze van ongeveer een maand, kwam het FRECA kampioenschap dit weekend opnieuw in actie op de Red Bull Ring. In de Oostenrijkse bergen zegevierden Rafael Camara en Alessandro Giusti. Andrea Kimi Antonelli blijft leider in de tussenstand.
  • Powercars
Rafael Camara domineerde de eerste race. De Braziliaan vertrok vanaf de pole en behield de hele wedstrijd de leiding richting zijn tweede zege van het seizoen. Alessandro Giusti moest zijn tweede startplaats in de openingsfase inleveren bij Tim Tramnitz maar pakte deze na een mooie strijd weer terug. Giusti werd zo tweede, Tramnitz derde. Kimi Antonelli pikte opnieuw zijn graantje mee met de vierde plaats. 

Ook de tweede wedstrijd werd gewonnen door de polesitter, ditmaal Alessandro Giusti. De jarige Italiaan schonk zichzelf een mooi cadeau door naar de zege te rijden na een mooi duel met Kimi Antonelli en Sami Meguetounif in de openingsfase van de race. Meguetounif werd tweede, een podiumplaats die hij opdroeg aan zijn overleden teamgenoot Dilano Van 't Hoff. Martinius Stenshorne finishte als derde maar kreeg een tijdstraf wegens een inbreuk tijdens de start. Plaats vier gaat zo opnieuw naar Antonelli die zijn leiding in het kampioenschap verstevigt. Met nog drie weekends voor de boeg moeten Stenshorne en Tramnitz vol aan de bak willen ze de Italiaan van de titel houden.

Maya Weug scoorde de voorbije drie wedstrijdweekends steeds punten maar bleef puntenloos in Spieglberg.
Volgend weekend kan ze revanche pakken op het circuit van Monza, waar de achtste ronde van het kampioenschap plaatsvindt. 

Foto: FRECA



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op maandag 11 september 2023.
  • New Race Festival

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons