van der Horst

Frédéric Vervisch kent teamgenoten voor Bathurst 12 Hours

Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch staat, net als Dries Vanthoor, tijdens het eerste weekend van februari aan de start van de Bathurst 12 Hours als officieel fabrieksrijder voor Audi. De Harelbekenaar kreeg zopas de namen van zijn twee teamgenoten te horen en die zijn niet van de minsten. Vooreerst is er Garth Tander, de kampioen uit 2007 van de Australische Supercars, de hoogste autosportklasse aldaar, en hij is daar overigens op zijn veertigste nog steeds in actief.
Land Motorsport - Audi R8 LMS (Winnaar 24h Nürburgring 2017)
Land Motorsport - Audi R8 LMS (Winnaar 24h Nürburgring 2017)
De tweede naam is die van Kelvin van der Linde, de Zuid-Afrikaan won ondanks zijn jonge leeftijd van 21 jaar vorig seizoen nog de 24 Uren van de Nürburgring, eveneens in een Audi. Het drietal komt uit voor Valvoline Jamec Pem Racing, een ervaren team uit Australië waarvoor van der Linde vorig seizoen al het GT-kampioenschap aldaar afwerkte. Tander van zijn kant wil maar al te graag revanche voor de vorige twee edities van de Bathurst 12 Hours waarin hij telkens de finishvlag niet zag. Vervisch van zijn kant maakt zijn debuut op de meest legendarische omloop van Australië.

De tweede Audi van Valvoline Jamec Pem Racing zal overigens aantreden met fabriekspiloten Christopher Mies, Christopher Haase en Markus Winkelhock, geduchte concurrentie in eigen rangen dus.

Foto's: Arne Simons

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op woensdag 10 januari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Bathurst 12H.
  • Footprints F1 Abu Dhabi

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons