van der Horst

24h Nürburgring: Land Motorsport klopt alsnog WRT na historische eindfase

Land Motorsport - Audi R8 LMS
Land Motorsport - Audi R8 LMS
Christopher Mies, Conor De Phillippi, Markus Winkelhock en Kelvin van der Linde hebben de 24 Uren van de Nürburgring gewonnen in hun Land Motorsport Audi#29, maar niet zonder er voor te strijden. De Audi leek soeverein op weg naar de zege tot er een probleem opdook op anderhalf uur van de finish. De zege leek ineens ver weg maar een chaotische eindfase, nog veel erger dan die van vorig jaar, zorgde er in extremis nog voor dat de WRT Audi #9 niet kon profiteren.
  • De Swert Opticiens
WRT - Audi R8 LMS
WRT - Audi R8 LMS
Met nog anderhalf uur op de klok kwam de leidende Land Motorsport Audi #29 opeens naar binnen met een probleem aan één van de sensoren. Hierdoor verloren de troepen van Wolfgang Land de leiding die ze al sinds de beginfase in handen hadden aan de WRT Audi #9. Ze hielden nog wel vast aan de tweede plaats totdat het op een half uur van het einde op sommige stukken van de baan hevig begon te regenen.

Rowe Racing - BMW M6 GT3
Rowe Racing - BMW M6 GT3
WRT koos tijdens hun pitstop nog voor slicks, maar bij de iets later stoppende Land Audi ging men last minute alsnog voor regenrubber, op een moment dat ze eigenlijk al slicks hadden gemonteerd. Kelvin van der Linde kon zo enorm veel tijd goedmaken tijdens de op één na laatste ronde toen grote delen van de baan op korte tijd erg nat kwamen te liggen. Eerst pakte hij de tijdens de pitstop verloren tweede plaats terug van de Rowe Racing BMW van Nick Catsburg en toen hij langs de start/finish passeerde voor het begin van de laatste ronde stond de Audi van WRT opnieuw binnen.

Rene Rast gaf dus de leiding weer uit handen maar kon deze aan het tempo waarop van der Linde naderde toch niet vasthouden op zijn slicks. Wel verloor hij nog de tweede plaats aan de BMW van Catsburg aan het begin van de laatste ronde na een mooie inhaalactie van onze Noorderbuur.

Nico Verdonck
Nico Verdonck
Maxime Martin had de eer om de tweede Rowe Racing BMW over de meet te rijden op een tiende plaats, onze landgenoot werd daarmee als beste Belg geklasseerd. De Abt Bentley #37 van onder andere Nico Verdonck finishte als zestiende, terwijl de zusterwagen van Maxime Soulet (#36) de 21e plaats pakte. Zowel Frédéric Vervisch als Laurens Vanthoor maakten ook kans op de zege maar hun wedstrijd werd al in de beginfase beslist door achterblijvers.

--- Uitslag 24 Uren van de Nürburgring 2017 (PDF) ---

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op zondag 28 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons