van der Horst

Gabriele Tarquini (Castrol Honda Team JAS) verwacht interessante WTCC-primeur in Argentinië

bb1ae0f7cb84396c02d7d10424a3de48a04e539f.jpg
Net als zijn WTCC-collegae ontdekt ook Gabriele Tarquini dit weekend voor het eerst de Argentijnse omloop Termas de Rio Hondo. De Italiaan bekeek heel wat video's en kwam tot de conclusie dat de omloop wel eens heel snel zou kunnen blijken te zijn. "Het circuit is erg breed vergeleken met andere Zuid-Amerikaanse omlopen waarop ik reeds reed en hierdoor zullen we er hoge snelheden halen. Met een heel lang recht eind gevolgd door een rechtse bocht zal er ook ingehaald kunnen worden. De combinatie van niet te hoge boordstenen en een brede baan laat bovendien meerdere rijlijnen vermoeden. In de reeds verreden wedstrijden is gebleken dat de gedrag en de remmen van onze Civic top waren en voor deze race in Argentinië proberen we enkele ontwikkelingen op de ophanging uit, dus dit wordt een weekend om naar uit te kijken".
  • Dreamdrive

d6c8336440a94aa544aa80388f190fca79669c30.jpg
Tarquini stond geruime tijd als voornaamste challenger van puntenleider Yvan Muller genoteerd maar viel door de technische problemen die het Castrol Honda WTCC-team in Porto kende terug naar de vijfde plaats. Momenteel levert hij strijd om de derde stek met James Nash en Rob Huff die een nagenoeg identiek aantal punten achter hun naam hebben staan. De ouwe rot steekt zijn voorkeur voor het Zuid-Amerikaanse land niet onder stoelen of banken. "Ik hou inderdaad van dit land en het is er erg leuk om te racen. In 2010 betwistte ik er de 200 km van Buenos Aires in een Honda tesamen met "Pechito" Lopez en de sfeer was toen erg uitgelaten en nauwelijks te beschrijven".

Bij Honda-JAS wordt momenteel heel veel energie  gestoken in de bouw van de nieuwe wagen voor 2014.
"De nieuwe aerodynamische regelgeving zal de karakteristieken van de wagen kompleet veranderen en de prestaties aanzienlijk verbeteren. Een leuke uitdaging voor onze ingenieurs die net als de designers de klok rond werken" weet teambaas Alessandro Mariani die eveneens uitkijkt naar de eerstvolgende WTCC-afspraak.

Alessandro Mariani met William De Braekeleer en rijders Tarquini en Monteiro
Alessandro Mariani met William De Braekeleer en rijders Tarquini en Monteiro
"Onze Civic's hebben dit weekend geen extra ballast aan boord en daar is uiteraard een pluspunt" aldus de Italiaan die de doorontwikkeling van de huidige wagen niet uit het oog verliest. "We willen immers zoveel mogelijk punten scoren zodat Gabriele opnieuw naar de tweede plaats in het kampioenschap kan opklimmen. Rekening houdend met het feit dat dit nog altijd maar het eerste jaar is dat we met de Civic racen én dat we met een bijzonder competitief veld te maken hebben, hebben we toch al een race gewonnen en tien podiumplaatsen behaald. Het is dan ook de bedoeling daar voor het einde van het seizoen nog minstens één zege aan toe te voegen" besluit Mariani.

Foto's: Hans van Onsem




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op woensdag 31 juli 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Termas de Río Hondo.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons