van der Horst

Gabriele Tarquini verlaat het Castrol Honda WTCC -team

Gabriele Tarquini
Gabriele Tarquini
Constructeur Honda wil zijn WTCC-deelname nieuw leven inblazen en begon alvast met de aankondiging dat Gabriele Tarquini's contract met het Castrol Honda WTCC-team niet wordt verlengd. Dit impliceert echter geenszins dat de 53-jarige Italiaan daarom de helm aan de haak hangt, terwijl de kans bestaat dat de veteraan van vele oorlogen met Honda blijft samenwerken, weze het dan niet langer in WTCC-verband.
  • Dreamdrive
Gabriele Tarquini - Honda Civic WTCC
Gabriele Tarquini - Honda Civic WTCC
Gabriele Tarquini speelde anno 2012 een belangrijke rol in de terugkeer van de Japanse constructeur naar het WTCC waarin hijzelf in 2005 als officieel SEAT-piloot was gestart. Sinds hij in 2013 achter het stuur van de Honda Civic WTCC kroop wist de voormalige F1-rijder driemaal op de hoogste podiumtrede te eindigen en verrichtte hij het gros van het ontwikkelingswerk met de Honda Civic. Dit seizoen eindigde hij als eerste non-Citroën-rijder op de vijfde plaats. Diens samenwerking met Honda dateert evenwel reeds van 1997. Met de Honda Accord reed hij in vijf seizoenen 16 overwinningen bij elkaar in het Brits, Duits, Belgisch en Europees toerwagenkamioenschap.
 
 
Gabriele Tarquini: veteraan van vele oorlogen
Gabriele Tarquini: veteraan van vele oorlogen
Gabriele Tarquini: "Aan al die jaren dat ik voor Honda reed houd ik ontelbare goede herinneringen over. Ik respecteer de beslissing met het oog op volgend seizoen en onthoud enkel de goede dingen. Het is wel mijn bedoeling ook volgend jaar te blijven racen en daartoe bekijk ik momenteel de verschillende opties. Daarnaast onderhandel ik evenwel ook met Honda met het oog op het verderzetten van onze samenwerking in de toekomst, maar dan buiten het WTCC."

 "We zijn Gabriele vanzelfsprekend enorm dankbaar voor zijn jarenlange inzet voor Honda en in het bijzonder in het WTCC. Hij speelde een erg belangrijke rol in onze toerwagenprogramma's en niet in het minst bij de ontwikkeling van de huidige Honda Civic WTCC, waarvan de Civic Type R-straatversie is afgeleid. Voor Gabriele kijken we thans uit naar andere mogelijkheden binnen de Honda Racing-familie. Voor het WTCC-team zitten er nog meer veranderingen in de pijplijn. Die zullen we begin volgend jaar bekend maken, net als de nieuwe rijderssamenstelling" aldus Robert Watherston, Motorsport-baas bij Honda Motor Europe.

Algemeen wordt aangenomen dat Tiago Monteiro ook in 2016 de dienst uitmaakt en zal worden geflankeerd door de intrinsiek snelle Norbert Michelisz. De Hongaar en diens Zengo Motorsport-privéteam presteerden geregeld beter dan het officiële Honda WTCC-team dat door een bijwijlen minder vlot verlopende interne samenwerking niet altijd snel of adequaat genoeg op bepaalde feiten inspeelde. Toestanden waaraan ook Tarquini zich binnenskamers wel durfde te  ergeren.

Foto's: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op zaterdag 19 december 2015.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons