van der Horst

Gamma Racing Day: Stéphane Lémeret stormt naar zege in Mazda RX-5 Cup

Stéphane Lémeret
Stéphane Lémeret
De eerste Belgische overwinning in de felbevochten Mazda RX-5 Cup is een feit. Mazda Motor België-gastrijder Stéphane Lémeret wist zijn eerder verworven pole te verzilveren met een klinkende zege, al kreeg hij deze niet op een gouden schotel aangereikt. Marc Goossens deelde dan weer in de klappen temidden een losgeslagen peloton en tikte als dertiende aan.
  • Shopa
Polesitter Lémeret behoudt bij het doven van de lichten de leiding en weet aanvankelijk met medevluchter Marcel Dekker een kloof te slaan naar de achtervolgers. Het komt evenwel tot een hergroepering waarbij BMS Motorsport-rijder Bas Schouten aan zowel Dekker als Lémeret voorbijgaat en de leiding neemt. Na meerdere vergeefse pogingen weet de Brusselaar op zijn beurt Schouten te verschalken, de Nederlander valt daarbij in één klap terug achter Dekker en Kreijne. Een foutje van de Belg ziet Dekker daarop kortstondig het commando overnemen maar finaal overschrijdt de tricolore Mazda MX-5 als eerste de fiishlijn voor Dekker en Dominique Kraan die Bas Schouten in extremis de laatste podiumplaats ontzegde.
 
Marc Goossens kent pech wanneer hij in het strijdgewoel wordt aangetikt en de pitlane moet induiken om erger te voorkomen. Een vluchtweg die hem heel wat tijd en plaatsen kost waardoor hij net als gisteren vrede moet nemen met een dertiende plaats.
 
Op 4 en 5 oktober geven de deelnemers aan de Mazda MX-5 Cup elkaar rendez-vous in Spa-Francorchamps waar ter gelegenheid van het TCR 500-weekend de voorlaatste manche wordt betwist.

Foto: Mazda Motor België-MSTCSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Circuit Internationaal op zondag 18 augustus 2019.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons