van der Horst

Geen Spa World RX of Benelux (update)

Start finale Spa 2019 met Timerzyanov als latere winnaar
Start finale Spa 2019 met Timerzyanov als latere winnaar
De Spa World RX of Benelux die normaliter zou doorgaan op 21 & 22 november is afgelast, evenals de laatste manche voor het Euro RX. Dat werd bevestigd aan Autosport.be, al is het wachten op een officiële communicatie van promotor IMG, die eind dit jaar stopt met de promotie van het WK. Na de annulatie van de Belgische WRC-manche, die op Francorchamps datzelfde weekend de PowerStage zou afwerken, is nu ook de World & Euro RX geschrapt. Uiteraard is de oorzaak te zoeken in de opflakkering van de infecties met het coronavirus.
De Belgische manche van het World RX en Euro RX stond eerst op de kalender op 15 & 16 mei. Nadien is deze door de coronacrisis verschoven naar 3 & 4 oktober, om dan nog eens te verhuizen naar 21 & 22 november gezien de komst van de WRC naar België. Eigenlijk mogen we stellen dat de laatste verschuiving de definitieve doodsteek was voor dit evenement.


Update: Nadat we hierboven reeds meldden volgde in de loop van de voormiddag ook de bevestiging vanuit Francorchamps via een communiqué:

De 2de editie van de Spa World Rallycross of Benelux uitgesteld tot 22 & 23 mei 2021*.
 
De tweede editie van de Spa World Rallycross of Benelux, die aanvankelijk gepland was voor mei en daarna een eerste keer werd uitgesteld naar oktober en vervolgens naar 21 en 22 november op het Circuit van Spa-Francorchamps, zal uiteindelijk niet plaatsvinden dit jaar.
 
De huidige gezondheidssituatie in België, maar ook in heel Europa, heeft de organisatoren gedwongen om deze gezamenlijke beslissing te nemen. Het Circuit van Spa-Francorchamps, IMG en de FIA volgen met grote aandacht de ontwikkeling van de pandemie en de uiterst gespannen situatie in de ziekenhuizen. Bovendien maken de verschillende beperkende maatregelen die recentelijk door verschillende Regeringen zijn genomen, bijvoorbeeld met betrekking tot reizen, de situatie buitengewoon complex voor het houden van de Spa World Rallycross of Benelux.
 
Nathalie Maillet, CEO : « Deze beslissing is het gevolg van een uitzonderlijke situatie. Ondanks het feit dat dit een teleurstelling is voor alle teams die hard hebben gewerkt om deze tweede editie te laten plaatsvinden - vorige week werd er immers al aangekondigd dat het event achter gesloten deuren zou plaatsvinden - blijft eenieders gezondheid en veiligheid onze prioriteit. »
 
Maar het is slechts uitstel. Volgend jaar brengen we jullie een nog uitzonderlijkere editie.

Foto: Johnny LoixDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op woensdag 4 november 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons