van der Horst

Ypres Rally 2020 afgelast

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
De Ypres Rally 2020 is afgelast, dat meldt Radio 2 West-Vlaanderen en werd bevestigd door organisator Club Superstage. Het WK rally zal dus niet halthouden in ons land dit jaar, waardoor enkel de recent toegevoegde rally in Monza, begin december, nog overblijft op de WRC-kalender. In het BK Rally is de enige overgebleven afspraak nog de Spa Rally, eveneens begin december. Uiteraard is de opflakkering van het coronavirus en de daarbij horende druk op de ziekenhuizen en zorginstellingen de oorzaak van de afgelasting.
De organisatie van de Ypres Rally kwam eerder deze maand tot een akkoord met het Jan Yperman ziekenhuis, waarbij dat ziekenhuis 2.500 COVID-testen zou verwerken voor o.a. de deelnemers aan de rally. Op dat akkoord kwam commentaar, onder andere van politieke partij Groen, die in Ieper in de oppositie zit.

Elfyn Evans (Toyota) leidt momenteel de WK-tussenstand met 111 punten, 14 meer dan merkgenoot Sébastien Ogier, terwijl Thierry Neuville (Hyundai) volgt op 24 stuks. Adrian Fernémont leidt in het BK, met 16 punten voorsprong op Kris Princen en 38 op Vincent Verschueren.

Update 14:00

Ondertussen bevestigt organisator Club Superstage de afgelasting. De tekst is hierop aangepast.

"In nauw overleg met de organisator, de bestuurlijke overheden en het kabinet van de Minister van Binnenlandse Zaken en op basis van de evolutie van de pandemie in onze streek werd beslist dat het onverantwoord is in de huidige omstandigheden de WK rally van Ieper te laten doorgaan. Er zal een gouverneursbesluit worden opgemaakt welke in lijn ligt met de nieuwe evolutie in de maatregelen van vandaag 30 oktober en in lijn liggen met de aanpassingen aan het ministerieel besluit houdende de dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus  COVID-19 te beperken van 28 oktober 2020, door de nationale veiligheidsraad vandaag," verklaart Gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé.


Foto: Sandro DelaereDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rally Championship op vrijdag 30 oktober 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons