van der Horst

Geplande heropstart Circuit Zolder is een feit! (Update)

Start 24 Hours of Zolder 2019
Start 24 Hours of Zolder 2019
Nu de maatregelen van de regering om de corona-epidemie in ons land in te dijken wat worden afgezwakt, kunnen we ook stilaan denken aan de heropstart van veel activiteiten, en uiteraard hoort de uitbating van circuits daarbij. Zoals u eerder op Autosport.be kon lezen herneemt Karting Genk vandaag de activiteiten en op Circuit Zolder staat er volgende week een eerste trackday gepland, alsook een testdag.
Uiteraard worden er voorzorgsmaatregelen genomen bij de herstart op Circuit Zolder. Zo is het niet ondenkbaar dat er per wagen een beperkt aantal personen aanwezig mag zijn en ook de pers wordt niet toegelaten in die eerste fase. Baanposten zijn wel voorzien; een tiental, waarbij het exacte aantal afhangt van de activiteit die dag. Aangezien veel Europese binnengrenzen gesloten blijven, lijkt het echter uitgesloten dat er internationale deelnemers present zullen tekenen. Autosport.be nam ook contact op met het F1-circuit in Spa-Francorchamps, maar daar is er nog geen uitsluitsel over een eventuele heropstart.

Zodra Circuit Zolder meer gegevens bekendmaakt, zullen wij deze bijdrage uiteraard updaten. Uiteraard kan de planning nog wijzigingen in functie van de evolutie van de coronapandemie.

Update 16:50

Circuit Zolder verspreidde zopas een persbericht waarin de hierboven vermelde heropstart wordt bevestigd: "Vanaf 11 mei zullen de professionele activiteiten worden hervat: trainingen, testdagen, rijvaardigheidscursussen en BMX. Met inachtneming uiteraard van de veiligheidsregels en zonder publiek of occasionele bezoekers. Er is controle aan de inkom, enkel vooraf aangemelde deelnemers aan de geplande activiteiten worden toegelaten. Avondfietsers moeten ook geduld oefenen."

Over effectieve wedstrijden, is er zoals verwacht geen nieuws: "Wanneer mag de rem er eindelijk helemaal af? Dat is geduldig en gehoorzaam afwachten. We brengen u zonder twijfel tijdig op de hoogte."

Foto: Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op vrijdag 8 mei 2020.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons