van der Horst

Geslaagde editie van de Zolder Historic GP

Zolder Historic Grand Prix 2022
Zolder Historic Grand Prix 2022
Dit weekend vond op Circuit Zolder de Historic Grand Prix plaats, de jaarlijkse afspraak op het Limburgse circuit voor oldtimer en youngtimer fanaten. De zon, de sfeer en een gevarieerd programma zorgden voor een geslaagde editie. Volgend jaar bestaat Circuit Zolder 60 jaar, een reden om van de volgende editie van de Historic Grand Prix iets speciaals te maken.
  • LTF
Belcar Historic Cup 2022
Belcar Historic Cup 2022
Races, demo’s en VIP laps op het circuit, expo’s en een concours d’élégance in de paddock, voor ieder wat wils dus tijdens de Historic Grand Prix. Op de baan kwamen verschillende kampioenschappen in actie, de toeschouwers konden genieten van twee races van elke serie, de Youngtimer Trophy 1, de Youngtimer Trophy 2, de Kampf der Zwerge, de Lurani Trophy en natuurlijk onze eigen Belcar Historic Cup. Met meer dan 40 wagens aan de start zorgde deze laatste serie voor een wel gesmaakt spektakel.

Officina Caira formule 1 demo
Officina Caira formule 1 demo
Daarnaast zorgde Officina Caira voor formule 1 demo’s op het circuit. De gelegenheid om nog eens te genieten van de nodige decibels. Maar daar lag ook de enige ontgoocheling van het weekend. Officina Caira bracht zes wagens mee, een Jordan, een Copersucar, een Sauber, een Arrows, een Simtek en een Cooper. Maar na de eerste dag kwamen al drie van deze bolides de pits niet meer uit wegens technische problemen waardoor de toeschouwers in het weekend maar drie bolides in actie zagen.

Williams-BMW F1 2004
Williams-BMW F1 2004
In de paddock werd er gezorgd voor heel wat animatie met springkastelen, schminkstand, minicircuit en de nodige stands in allerlei prullaria gerelateerd aan oldtimers en wagens. Ook konden er de nodige historische bolides bewonderd worden en dat waren er heel wat. Naast zeldzame straatlegale bolides was er ook gezorgd voor een collectie unieke racewagens waarvan vele gerelateerd waren met BMW, een must in het jaar dat M Sport zijn vijftigste verjaardag viert. Verscheidene oldtimerclubs hadden bovendien extra moeite gestoken in hun presentatie om alzo reclame te maken voor hun passie.  

De jury van de Concours d’élégance
De jury van de Concours d’élégance
Dan was er ook de Concours d’élégance, een manifestatie die ieder jaar aan prestige wint. Ook ditmaal werd de jury, die wagens uit verschillende categorieën bekroonde, voorgezeten door oud formule 1 piloot Thierry Boutsen. Zo werden er prijzen uitgeloofd in de categorieën Ferrari, Forgotten Brands, 50 jaar BMW Motorsport, James Bond wagens, banzai, Porsche 356 Carrera en 50 jaar Renault R5. De gelauwerde wagens mochten dan ook gezien worden, een Ferrari 400i, een Borgward Isabella coupé, een BMW M1, een Lotus Esprit, een Honda NSX, een antieke Bentley en een zwarte Renault R5.   

Foto's: Niels Vaeck
   • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons