van der Horst

Gianni Morbidelli naar NASCAR Whelen Euro Series

Gianni Morbidelli
Gianni Morbidelli
De NASCAR Whelen Euro Series lijkt jaar na jaar aan prestige te winnen en dat is ook in 2020 niet anders. Niemand minder dan ex-F1-rijder Gianni Morbidelli tekent dit jaar namelijk present. Hij trekt naar CAAL Racing, het team waar tot voor dit seizoen Alon Day de dienst uitmaakte, voor hij naar het Belgische PK Carsport verkaste. Bij CAAL Racing deelt Morbidelli het kuipje van de #88 Chevrolet met Max Lanza, die de wagen in de EuroNASCAR 2-klasse zal bemannen.
Morbidelli komt niet zonder ambitie aan de start in de EuroNASCAR Pro. De Italiaan, 52 jaar ondertussen, mikt namelijk op een titel en vervoegt in het peloton andere namen uit de F1 als Alex Caffi en Jacques Villeneuve. Morbidelli, die in zijn F1-carrière halfweg de jaren '90 eenmaal op het ereschavot mocht plaatsnemen, kwam nadien aan de bak in verschillende toerismewagenkampioenschappen. Hij testte eerder dit jaar reeds voor CAAL Racing en kwam uiteindelijk ook tot een akkoord met het Italiaanse team voor een permanent racezitje. De troepen van Luca Canneori sloten eerder dit jaar ook al een akkoord met Solaris Motorsport, waarbij CAAL de technische ondersteuning levert aan de wagen van Solaris waarmee teameigenaar Francesco Sini uitkomt in de topklasse.

Het seizoen 2020 van de NASCAR Whelen Euro Series wordt eind april op gang gevlagd met de traditionele meeting in Valencia.

Foto: FIA WTCR



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op donderdag 5 maart 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons