van der Horst

Gianni Morbidelli testte eerste Honda Civic in TCR-configuratie (+ Timing Maleisië)

Honda Civic TCR - West Coast Racing
Honda Civic TCR - West Coast Racing
Net voor de WTCC-karavaan in Barcelona neerstreek voor de collectieve testdag met het oog op het nieuwe seizoen, kwam ook Gianni Morbidelli proefdraaien op het Circuit de Barcelona-Catalunya. De voormalige F1-rijder testte er de eerste van drie Honda Civic TCR die JAS Motorsport voor de nieuwe serie bouwt, in een korte shakedown in Italië. Alle drie de Civic's worden dit jaar gerund door het West Coast Racing.

James Rogers, teammanager van West Coast Racing, verklaarde opgetogen te zijn te kunnen rekenen op de diensten van Morbidelli. "Ik ben er van overtuigd dat hij dankzij zijn rijke toerwagenervaring een niet te schatten bijdrage kan leveren bij de set-up van de wagen", aldus Rogers die tevens JAS Motorsport dankbaar was om in een korte tijdspanne drie wagens af te werken. Die kunnen nu tijdig richting Maleisië worden verscheept voor de seizoenopener aldaar.

Vandaag raakte overigens ook de timing voor de races in het kader van de GP F1 van Maleisië bekend.
Na twee oefensessies van elk 20 minuten op vrijdag 27 maart, volgen de kwalificatie (in twee delen) en de eerste race (15u30) op zaterdag 28 maart, net voor de F1-kwalificatie. De tweede race staat gepland op zondagmiddag 12u35, net voor de start van de Grand Prix. Beide wedstrijden worden verreden over negen ronden ofte 20 minuten.

Foto: TCR International Series




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op vrijdag 13 februari 2015.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons