van der Horst

Gilles Magnus en Luca Engstler gepromoveerd tot officieel Audi Sport-piloot

Gilles Magnus
Gilles Magnus
Youngsters Luca Engstler en Gilles Magnus zijn beloond voor hun prestaties in de WTCR FIA World Touring Car Cup 2021 met het statuut van officieel Audi Sport customer racing-piloot voor 2022. Engstler won nipt de FIA ​​WTCR Junior Driver Title in een Hyundai Elantra N TCR, terwijl Magnus afgelopen jaar een WTCR-zege boekte en de WTCR Trophy won in één van de Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS. Zowel onze landgenoot als de Duitser vervoegen zodoende officieel Audi Sport-piloten Frédéric Vervisch en Nathanael Berthon wier precieze programma voor 2022 nog moet worden aangekondigd. Het kransje Audi Sport-rijders wordt bovendien nog uitgebreid met GT-kampioen Ricardo Feller, Nico Müller en René Rast en telt nu 18 rijders.
  • Dreamdrive
Luca en Franz Engstler
Luca en Franz Engstler
"We hebben onze line-up opnieuw verjongd en zijn ideaal gepositioneerd voor alle uitdagingen in GT3-races en WTCR-toerwagenraces", zegt Chris Reinke, hoofd van Audi Sport-klantenraces. "Van jonge talenten tot gevestigde namen, we hebben een veelbelovende mix van internationale rijders, vooral in de klantenprogramma's maar ook voor alle taken in strategische races."

Engstler uit de Duitse Allgäu-regio heeft op 21-jarige leeftijd zes TCR-titels op zijn naam staan, terwijl Magnus, die afgelopen augustus 22 werd, in 2020 toetrad tot de WTCR-grid met steun van het RACB National Team. Hij was van meet af aan koploper en won eind december een selectie voor een TCR Europe-racerit in 2019 met Audi. Zijn WTCR-zege dit jaar in Hongarije was de eerste gerealiseerd door een privérijder met de Audi R3 LMS van de tweede generatie. 

Eerder raakte bekend dat het Liqui Moly Team Engstler de samenwerking met Hyundai stopt en voortaan in zee gaat met constructeur Honda. Luca Engstler zelf zou niet langer in het WTCR aantreden maar voor Audi GT3 gaan rijden.

De WTCR – FIA World Touring Car Cup 2022 gaat op 9 april in het Tsjechische Most van start. 

Foto's: FIA WTCR


 Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op donderdag 20 januari 2022.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons