van der Horst

John De Wilde wint - Sam Dejonghe autoritair in race 2

John De Wilde - Speedlover - Porsche 911 GT3 Cup
John De Wilde - Speedlover - Porsche 911 GT3 Cup
Na de eerste race gisteren, kwam Gilles Smits (Speedlover) op Circuit Zolder ook in race 2 van de Benelux Racing Series als eerste over de meet. Hij kreeg echter een tijdstraf van vijf seconden, waardoor de zege richting John De Wilde ging. BMW Belux-rijder Sam Dejonghe sloeg van zijn kant op gepaste wijze terug nadat hij gisteren tijdens de eerste race af te rekenen kreeg met pech op het ogenblik dat hij de leiding stevig in handen had. Vandaag reed de Antwerpenaar van start tot finish onbedreigd naar de zege.
Speedlover - Porsche 911 GT3 Cup
Speedlover - Porsche 911 GT3 Cup
Poleman Gilles Smits behield bij de start het voordeel in de Porsche Sprint Trophy Benelux, met John De Wilde (Speedlover) in zijn zog. Niels Troost (Team GP Elite), die mee vanaf de eerste rij mocht starten, viel in de aanvangsfase enkele plaatsen terug. Iets later knokte Lucas Van Eijndhoven (JW Raceservice) zich voorbij De Wilde en leek de Nederlander het gat met leider Smits te gaan dichten, tot hij op zeven minuten van het einde terugviel tot P4, op meer dan twintig tellen van de kop. Smits leek nadien onbedreigd naar zijn tweede zege op rij te rijden, maar kreeg een tijdstraf voor het niet-respecteren van de track limits. Daardoor won teamgenoot John De Wilde, voor Niels Troost en Gilles Smits.

In de GT4-klasse van de Porsche Sprint Trophy Benelux won Alexander Goddijn (Team GP Elite), voor Tijn Jilesen (PG Motorsport) en Ronald Bezuur (Team GP Elite). Jilesen kreeg een tijdstraf van vijf seconden vanwege het niet-respecteren van de limieten van de piste, maar telde meer dan 10 seconden bonus op Bezuur en had zo weinig last van die penalty.

Sam Dejonghe - BMW Belux - BMW M2 CS Racing
Sam Dejonghe - BMW Belux - BMW M2 CS Racing
Bij de BMW’s was het zoals gemeld Sam Dejonghe die zorgeloos richting de bovenste podiumtrede reed. Giovanni Scamardi (JJ Motorsport) en Wiebe Wijtzes (TCL Motorsport) vervolledigden het podium. Tom van Rompuy (VR Racing by Qvick Motors) had lange tijd de bronzen plak in handen, maar finishte uiteindelijk zesde in de klasse nadat hij benzineproblemen kreeg waarna de wagen in noodloop ging.

Om klokslag 16u staat de 55 minuten durende endurance race op het programma.

--- Uitslag race 2 Benelux Racing Series Round 1 (pdf) ---


Foto's: Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Nationaal op zondag 9 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Historic Grand Prix Circuit Zolder

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons