van der Horst

GP Eifel: Mick Schumacher test volgend weekend voor Alfa Romeo

Mick Schumacher
Mick Schumacher
Mick Schumacher, lid van de Ferrari Driver Academy (FDA) en momenteel leider in de puntenstand van de FIA Formula 2, zal vrijdag 9 oktober op de Nürburgring het stuur nemen van de Alfa Romeo Racing ORLEN C39. De Duitser zal één van de vrije trainingen in aanloop naar de GP van Duitsland afwerken op de wagen van Antonio Giovinazzi.
  • St. Paul
Mick Schumacher
Mick Schumacher
Mick Schumacher heeft een zekere ervaring al met een formule 1 want in 2019 testte hij zowel voor Ferrari als Alfa Romeo. Maar het is duidelijk dat deze test nu een aanloop kan betekenen naar een vast zitje in de formule 1 volgend jaar. Schumacher: “Ik ben uiterst gelukkig om deze kans tijden een vrije training te krijgen. Het feit dat mijn eerste officiële optreden in de formule 1 plaatsvindt voor mijn thuispubliek maakt het nog meer speciaal. Ik wil Alfa Romeo Racing ORLEN en de Ferrari Driver Academy bedanken voor de kans die ze me geven om opnieuw te proeven van de formule 1 anderhalf jaar nadat wij samenwerkten op het circuit van Bahrein. De volgende tien dagen ga ik mij goed voorbereiden zodat ik een goede job kan afleveren en voor het team nuttige data kan vergaren.”

Ook Callum Ilott, tweede in de puntenstand van het formule 2 kampioenschap, mag dezelfde dag testen in de formule 1, maar dan voor Haas F1.

Foto's: Alfa Romeo Racing ORLEN & Georges De Coster
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op dinsdag 29 september 2020.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons