van der Horst

GP Macau F3: Rosenqvist voor de tweedemaal op rij

Felix Rosenqvist - Prema Powerteam
Felix Rosenqvist - Prema Powerteam
Felix Rosenqvist (Prema Powerteam) heeft voor het tweede jaar op rij de GP F3 van Macau gewonnen. De Zweed kreeg de zege niet cadeau en moest zich constant verweren tegen een sterk opzittende Charles Leclerc (Van Amersfoort Racing). De Monegask die voor de eerste maal in Macau in actie kwam moest zich uiteindelijk tevreden stellen met de tweede plaats. Alexander Sims (Double R) vervolledigde het podium.
Start GP Macau
Start GP Macau
Vlak na de start verloor Rosenqvist zijn leiderspositie aan Leclerc, maar een ronde later herwon de Zweed zijn positie om ze vervolgens meteen weer kwijt te spelen aan Leclerc. Een aanrijding tussen Gustavo Menezes (Carlin), Ryan Tveter (West-Tec) en Mitsunori Takaboshi (B-Max Engineering) zorgde ervoor dat de rode vlag werd boven gehaald en de race voor verscheidene minuten geneutraliseerd werd. Bij de herstart verloor Leclerc twee plaatsen aan Rosenqvist en MacLeod. Leclerc herpakte zich echter snel, ging MacLeod weer voorbij en zette de jacht op de leider in.  

MacLeod moet wat later de pits opzoeken na een tik tegen de vangrails en Alexander Sims nam de derde plaats over. Leclerc voerde de druk op Rosenqvist op maar de Zweed hield stand en won na 2014 voor een tweede maal de GP van Macau. Sims pakte de laatste podiumplaats in, Antonio Giovinazzi(Carlin) werd na een remonte nog vierde. Markus Pommer (Motopark) werd net als in de kwalificatierace vijfde.

Foto's: FIA F3 European Championship
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 22 november 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau Grand Prix.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons