van der Horst

GP Macau F3: Rosenqvist wint kwalificatierace na straf voor Giovinazzi

Podium kwalificatierace GP Macau
Podium kwalificatierace GP Macau
Antonio Giovinazzi (Carlin) kwam als eerste over de lijn in de kwalificatierace voor de GP F3 van Macau, maar de Italiaan kreeg nadien een tijdstraf van 20 seconden voor het aanrijden van Jucandella bij de start van de race. Giovinazzi zakt zo terug naar de tiende plaats en Felix Rosenqvist kreeg alzo de zege en dus ook de pole voor de hoofdrace in handen. Het podium werd vervolledigd door Charles Leclerc (Van Amersfoort Racing) en Alexander Sims (Double R).
Start kwalificatierace GP Macau
Start kwalificatierace GP Macau
Na de start zette de als vierde gestarte Giovinazzi zijn wagen naast de bolide van Daniel Juncadella en week plots uit waarbij de bolides mekaar raakten. De Spanjaard draaide om zijn as en verscheidene bolides waaronder die van Albon, Jensen en Ilott lopen in het ontstane geharrewar schade op waarna de koersdirectie de safety car de baan opstuurde. Na de herstart schoot Giovinazzi voorbij de leider Rosenqvist en reed daarna ongestoord naar de zege. Maar na de aankomst kreeg de Italiaan alsnog een straf voor het aantikken van Juncadella en zakte weg naar de tiende plaats.

Rosenqvist werd tot winnaar uitgeroepen, Leclerc eindigde tweede op een halve seconde van de de Zweed. Alex Sims (Double R) wist zich voorbij Sam MacLeod (West Tec) te murwen en pakte alzo de laatste podiumplaats. De vijfde plaats was voor de Duitser Markus Pommer (Motopark).

Foto's: FIA F3 European Championship
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 21 november 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau Grand Prix.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons