van der Horst

GP Macau F3: Antonio Félix da Costa wint FIA wereldcup F3

Antonio Félix da Costa - Carlin
Antonio Félix da Costa - Carlin
De GP Macau F3 die dit jaar het label van FIA wereldcup F3 meekreeg, werd gewonnen door Antonio Félix da Costa (Carlin). Voor de Portugees is het zijn tweede zege op het stratencircuit na die van 2012 en hij vervoegt zo Felix Rosenqvist en Edoardo Mortara op de lijst van tweevoudige winnaars. Rosenqvist (SJM Theodore Racing by Prema) klom van P6 op de grid nog op naar de tweede plaats, Sérgio Sette Câmara (Carlin) pakte de laatste podiumplaats.
  • Oeste Kart
Sérgio Sette Câmara - Carlin
Sérgio Sette Câmara - Carlin
Na zijn winst in de kwalificatierace vertrok Félix da Costa van op de pole, maar bij de start is het Sette Câmara die de leiding nam van de race, Félix da Costa volgde in tweede positie met achter hem Kenta Yamashita (Threebond with T-Sport), Rosenqvist en Callum Ilott (Van Amersfoort Racing). Zowel Rosenqvist als Ilott waren voorbij Yamashita gegaan toen de race geneutraliseerd werd na een sortie van Nikita Mazepin. Félix da Costa profiteerde van de herstart om Sette Câmara (Carlin) voorbij te steken, maar in de tiende ronde zorgde Nick Cassidy voor een tweede neutralisatie.

Felix Rosenqvist - SJM Theodore Racing by Prema)
Felix Rosenqvist - SJM Theodore Racing by Prema)
Félix da Costa liet zich niet verrassen bij de herstart van de race en behield de leiding, Sette Câmara daarentegen moest zijn tweede plaats prijs geven aan Rosenqvist in de voorlaatste ronde. In die volgorde kwam het trio ook over de finishlijn, Kenta Yamashita werd vierde en Callum Ilott sloot de top vijf af. Verder in de top tien vonden we nog Jake Hughes (Carlin), George Russell (Hitech GP), Dani Juncadella (Hitech GP), Pedro Piquet (Van Amersfoort Racing) en Alexander Sims (Double R Racing). Opvallend was verder dat de wagen van de winnaar uitgerust was met een VW motor nadat de winnende bolides in de drie vorige edities allemaal uitgerust waren met een Mercedes krachtbron.

Foto's: Macau.GrandPrix
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 20 november 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau Grand Prix.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons