van der Horst

GP Macau F3: De pole is voor George Russell

George Russell - Hitech GP
George Russell - Hitech GP
George Russell (Hitech GP) was de snelste tijdens de tweede kwalificatiesessie voor de GP van Macau, zijn rondetijd van 2:10.100 was goed voor de pole in de kwalificatierace. De vorige dag was de snelste tijd nog voor Antonio Félix da Costa (Carlin), maar de winnaar van 2012 zakte vandaag af naar plaats drie achter Callum Ilott (Van Amersfoort Racing).
GP Macau 2016
GP Macau 2016
Ilott had lange tijd de snelste tijd in handen, maar met een laatste inspanning slaagde Russell er in om nog onder de tijd van zijn landgenoot te gaan met 0.370 seconde. Naast Félix da Costa krijgt op de tweede lijn Sérgio Sette Câmara (Carlin) naast zich. Op de derde lijn vinden we Kenta Yamashita (ThreeBond with T-Sport) en Jake Hughes (Carlin) terug. Dubbele winnaar Felix Rosenqvist (SJM Theodore Racing by Prema) kwam niet verder dan de achtste tijd achter Maximilian Günther (SJM Theodore Racing by Prema). De vijfde startlijn wordt ingenomen door Lando Norris (Carlin) en Nick Cassidy (Prema Powerteam).

Foto's: Macau.GrandPrix



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 18 november 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau Grand Prix.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons