van der Horst

Groot-Brittannië: Race 2: Felipe Nasr wint - Vandoorne puntenloos

Felipe Nasr
Felipe Nasr
Felipe Nasr heeft zonder enig probleem de tweede GP2 wedstrijd op Silverstone gewonnen. Op een droog circuit nam de Braziliaan bij de start de leiding en stond die niet meer af. Stefano Coletti en Johnny Cecotto Jr. vergezelden hem op het podium. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne werd negende.
  • STX Motorhomes
Met de top 8 van de lange race gisteren omgedraaid kreeg Stéphane Richelmi (DAMS) de pole positie voorgeschoteld voor de korte race van 21 ronden vandaag. Nasr (Carlin) vertrok naast hem en Vandoorne (ART GP) vatte de race aan als zesde. Richelmi miste evenwel compleet zijn start en viel in de eerste ronde terug tot de vijfde plaats. Nasr nam de leiding, vóór Coletti (Racing Engineering), Cecotto (Trident) en Julián Leal (Carlin). Ook Vandoorne kende een slechte start en zakte terug tot achtste plaats. De leider in de tussenstand, Jolyon Palmer (DAMS) reed rond als zesde. Mitch Evans (Russian Time), de winnaar van race 1, volgde hem in P7.
 
Bij de start bleef de Amerikaan Alexander Rossi (Catheram) staan, wat in de eerste bocht voor een accordeoneffect zorgde en daar was Raffaele Marciello (Racing Engineering) slachtoffer van. De Italiaan, die gisteren in leidende positie moest opgeven, had ook nu weer pech en stond in de eerste bocht al in het grind. Ook voor Vandoorne zat het niet mee, want onze landgenoot maakte in de vijfde ronde een foutje en verloor het laatste punt van de achtste plaats aan de uitstekende debutant Marco Sørensen (MP), bekend van Formule Renault 3.5.
 
Intussen reed Nasr op kop weg van Coletti, maar ook Palmer was op oorlogspad en reed, in het verkeer, snellere ronden dan leider Nasr. De Brit passeerde in de vijfde ronde Richelmi en in de elfde ronde moest Leal eraan geloven. Ook Evans probeerde voorbij Richelmi te komen, maar in tegenstelling tot de Brit lukte hem dat niet. Palmer kwam intussen dichter op Cecotto, die op zijn beurt naderde op Coletti. Een mooie strijd voor P2 leek in de maak, maar tot een echte aanval kwam het niet.
 
Nasr won zo voor Coletti, Cecotto, Palmer, Leal, Richelmi en Evans. Sørensen pakte het laatste punt vóór Vandoorne. Nasr komt zo iets dichter in de stand op Palmer, maar de kloof blijft nog steeds een stevige 38 punten in het voordeel van de Brit. Vandoorne zakt naar de zevende plaats.

Foto: Georges De Coster  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons