van der Horst

GP3: Abu Dhabi: Esteban Ocon dan toch nog kampioen

Esteban Ocon - ART GP
Esteban Ocon - ART GP
Met vijf overwinningen tegenover één voor Esteban Ocon (ART GP) en een voorsprong van twee punten in het kampioenschap, ving Luca Ghiotto (Trident) als favoriet het laatste GP3-weekend aan. Dankzij een grote regelmaat en niet minder dan tien tweede plaatsen wist Ocon de aansluiting in de puntenstand met de Italiaan te behouden. Maar Ocon reed in Abu Dhabi de pole wat hem vier extra punten opleverde waardoor hij de kop nam in het kampioenschap. De Fransman moest er dan op toezien dat hij in de twee races voor Ghiotto eindigde, wat hem ook lukte. Na de titel in het Europees formule 3 kampioenschap vorig jaar is Ocon nu ook de nieuwe GP3 kampioen. Ook volgend jaar blijft hij deel uitmaken van het opleidingsprogramma van Mercedes.
  • Circuit Zolder DTM
Marvin Kirchhöfer - ART GP
Marvin Kirchhöfer - ART GP
Ocon kwam in de race 1 als eerste onder de vlag door, maar de organisatie besloot om hem een tijdstraf van 5 seconden te geven voor het overschrijden van de track limits. Ocon viel terug naar de vierde plaats maar zijn rivaal Ghiotto eindigde alsnog één plaats achter de Fransman waardoor de kloof op Ocon groeide tot zes punten. Marvin Kircchöfer (ART GP) werd tot Winnaar uitgeroepen, Emil Bernstorff (Arden International) en Jimmy Eriksson (Koiranen GP) vervolledigden het podium.

Luca Ghiotto - Trident
Luca Ghiotto - Trident
Dankzij zijn achtste plaats in race 1 mocht Alex Palou (Campos Racing) vanaf de pole vertrekken in de tweede race, de Spanjaard wist zich gans de race op de leidersplaats te handhaven en won zijn eerste GP3-wedstrijd voor Antonio Fuoco (Carlin) en Esteban Ocon. Ghiotto werd vierde achter zijn Franse rivaal en moest zich dus definitief met de titel van vicekampioen tevreden stellen.

Foto's: GP3 Series
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 30 november 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Abu Dhabi.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons