van der Horst

GP3: Monza : Zeges voor Beckmann en Piquet

Pedro Piquet - Trident
Pedro Piquet - Trident
Bij de eerste GP3 race te Monza heeft David Beckmann (Trident) zijn tweede zege van het jaar, na die in Spa laten optekenen. In de tweede race ging de overwinning naar Pedro Piquet (Trident). Anthoine Hubert (ART GP) blijft leider in de tussenstand niettegenstaande de Fransman in de tweede race gedeclasseerd werd voor het gebruik van banden op te lage spanning.
David Beckmann - Trident
David Beckmann - Trident
Op een natte piste profiteerde Beckmann optimaal van zijn pole positie om van bij de start de leiding te nemen, terwijl achter hem verscheidene rijders in de eerste bocht in de fout gingen. Hubert nestelde zich op de tweede plaats en achter hem werd er gestreden om de derde plaats tussen Leonardo Pulcini (Campos) en de ART GP piloten Callum Ilott en Nikita Mazepin. Mazepin ging verscheidene malen in de fout en Pulcini verdween uit de race met mechanische problemen zodat Ilott als derde finishte voor Simo Laaksonen (Campos) en Mazepin. De trident rijders Giuliano Alesi en Pedro Piquet kwamen als zesde en zevende over de lijn.

Podium race 2 GP3 Monza
Podium race 2 GP3 Monza
Al bij de start van de tweede race ging Piquet aan de leiding voor zijn teamgenoot Alesi. De twee Trident rijders waren aan elkaar gewaagd en kampten gans de wedstrijd onder elkaar voor de zege. Een klein foutje van de Fransman besliste het duel in het voordeel van Piquet. ART GP rijders Callum Ilott, Anthoine Hubert, Nikita Mazepin en Jake Hughes volgden in het klassement maar zowel Ilott als Hubert zouden uit de uitslag geschrapt orden omdat hun banden op te lage spanning stonden. Zo werd David Beckmann (Trident) nog vijfde voor Tatiana Calderón (Jenzer).

Foto's: Racing International Photography



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons