van der Horst

Grégoire Demoustier naast Bennani bij Sebastien Loeb Racing

Grégoire Demoustier - Craft Bamboo RML Chevrolet
Grégoire Demoustier - Craft Bamboo RML Chevrolet
Het Sebastien Loeb Racing laat er geen gras over groeien waar het op de voorbereiding voor 2016 aan komt. Na recent Mehdi Bennani voor een tweede WTCC-seizoen te hebben bevestigd, tekende het Franse team nu ook Franco-Belg Grégoire Demoustier. Verwacht wordt dat de negenvoudige wereldkampioen rally volgend seizoen drie Citroën's in het WTCC inzet, de derde wagen zal normaliter door Tom Chilton worden bemand.
Grégoire Demoustier in 2016 bij SLR
Grégoire Demoustier in 2016 bij SLR
"Ik ben blij bij een Frans team ingelijfd te worden, een team dat aangetoond heeft goed gebruik te kunnen maken van het potentieel van de Citroën C-Elysée. Getuige het prima seizoen van Mehdi Bennani. Ik heb veel bijgeleerd in mijn eerste seizoen, zowel wat het racen met een voorwiel aangedreven auto als wat de serie zelf betreft en ik start volgend seizoen dan ook met andere objectieven en hogere ambities. Ik hoop mooie resultaten te boeken in het klassement voor privérijders. De C-Elysée is competitief en ik ben benieuwd hoe de auto aanvoelt eens ik achter het stuur zal zitten" aldus Demoustier.

Afgelopen seizoen werd een leerjaar voor de 24-jarige Franco-Belg die dit jaar met een Craft Bamboo Racing-RML Chevrolet aanzette. Hij wist vijf keer in de top tien te eindigen en sloot het seizoen als zevende privérijder af op de twintigste plaats. Vanaf de heat in Vila Real kreeg hij Alain Menu als mentor naast zich.

Foto's: Hans van Onsem
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 4 december 2015.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons