van der Horst

Gressens (Milo Racing): "Menselijke fout oorzaak van diskwalificatie #149"

Milo Racing - Kronos 8 Hours of Mettet
Milo Racing - Kronos 8 Hours of Mettet
Enkele honderdsten van een seconde hebben gisteren beslist over de pole positie van Amaury Richard (#2 DRM Motorsport Autographe). Drie wagens eindigden op het Circuit Jules Tacheny de Mettet binnen een halve seconde, maar een daarvan werd na afloop uit de uitslag geschrapt: de #149 Milo Racing van Kevin Caprasse. "Door voortdurend gesleutel aan de afstelling is de auto met een te lage rijhoogte aan de super pole begonnen. Een menselijke fout", reageerde teammanager Eric Gressens.
Doorstoten naar de superpole van Kronos 8 Hours of Mettet - een korte kwalificatiesessie voor de vijftien snelste auto's - bleek gisteren geen eenvoudige opdracht. Teams gingen tot het uiterste om een garantie te hebben op de shoot out. "We hebben de hele dag geëxperimenteerd met de afstelling om hier en daar een tiende van een seconde te vinden", doet teammanager Eric Gressens het verhaal. "Op een gegeven moment is er een menselijke fout gebeurd, waardoor de wagen met een te lage rijhoogte aan de technische controle is aangekomen. Daarom hebben we ook beslist om niet in beroep te gaan tegen de beslissing."

De #149 Milo Racing (Caprasse-Rensonnet-Scamardi) begint straks als vijftiende aan de openingsmanche van de VW Fun Cup powered by Hankook 2019. 

Foto: Kronos Events - LetihonSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in VW Fun Cup op zondag 24 maart 2019.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons