van der Horst

Grosset-Janin naast Chicherit in Renault Mégane RS RX

Grosset-Janin, Hansen & Linnerud
Grosset-Janin, Hansen & Linnerud
Autosport.be meldde reeds eerder dat Guerlain Chicherit in 2018 zou uitpakken met een 'made by Prodrive' Renault Mégane IV in het World RX. De Fransman krijgt nu het gezelschap van zijn landgenoot Jérôme Grosset-Janin. De Mégane was touwens vorige week reeds te gast op de testdag in Mettet.
Guerlain Chicherit - MINI
Guerlain Chicherit - MINI
Waaghals Guerlain Chicherit is een voormalig skikampioen, Junior WRC-rijder en Dakar-piloot voor onder meer X-Raid. Bij die laatste discipline scoorde hij samen met Tina Thörner in 2010 een vijfde plaats algemeen als beste resultaat. Guerlain Chicherit staat ook bekend voor zijn extreme uitdagingen, waaronder de backflip en de langste jump met een wagen, welke laatset overigens bijna verkeerd afliep. Hij deed ervaring op in een MINI van JRM Racing die ook het levenlicht zag in de ateliers van Prodrive.

Guerlain Chicherit - Renault Mégane IV RS RX
Guerlain Chicherit - Renault Mégane IV RS RX
Het team zal varen onder de vlag van GCK, het team rond de Fransman die in het seizoen 2018 dus versterking krijgt van de ervaren Jérôme Grosset-Janin. Deze laatste werd in 2015 en 2016 in een Peugeot 208 tweemaal Europees vicekampioen achter respectievelijk Tommy Rustad en Kevin Hansen en heeft dus zijn snelheid reeds bewezen.


Foto's: Johnny Loix - Moster EnergySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op dinsdag 6 maart 2018.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons