van der Horst

Monza: 33 wagens op het appel – Ide/Soulet op jacht naar titel

Francorchamps: Kwalificaties en Race 1 in beeld gebracht
We zijn inmiddels oktober en voor een aantal kampioenschappen is over jaargang 2013 het doek reeds gevallen, niet zo voor de International GT Open dat nog twee weekends op de planning heeft staan. Dit weekend trekt de karavaan richting de Autodromo Nazionale di Monza waar er 33 wagens sterk veld verwacht wordt. Tien daarvan komen uit in de Super GT klasse, waar we ons zoals gewoonlijk weer mogen opmaken voor een strijd tussen de meute Ferrari’s, met op kop het exemplaar van Scuderia Villorba Corse en de ronkende Corvettes uit het kamp van Patrick Selleslagh, waar Nicky Pastorelli en Miguel Ramos de voornaamste uitdagers zijn van bovenvermelde Ferrari in handen van Andrea Montermini. Ook Bert Longin tekent samen met Diederik Sijthoff weer present op jacht naar een goed resultaat.
600 Km Spa: Beelden van de GT Open race op zondag
GT Open organisator Jesús Pareja wil op termijn het kampioenschap laten evolueren richting een zuivere GT3-serie, een trend die vandaag al duidelijk waarneembaar is met 23 GT3’s ten opzichte van 10 GT2/GT1’s. De GPR Aston Martin V12 Vantage GT3 van Enzo Ide en Maxime Soulet maakt ook de trip naar Monza nadat men tot eigen verbazing tot de vaststelling kwam dat men amper 8 punten achterstand telt op Lorenzo Bontempelli (Kessel Racing Ferrari), de leider in de GTS-klasse. Het Vlaams-Waalse duo werkte dit seizoen nog maar twee manches af (Paul Ricard en Spa) en behaalde in deze vier wedstrijden twee zeges en een tweede en derde plaats, en dat terwijl de concurrentie zeer onregelmatig scoorde.

Francorchamps: Kwalificaties en Race 1 in beeld gebracht
Verder noteren we het debuut van de AF Corse Ferrari van Fabio Onidi en Filip Salaquarda die afgelopen weekend weekend nog ontbrak bij de FIA GT Series races te Navarra, de Russische ESTA Motorsport Ferrari van Alessandro Pier Guidi en Alexander Skryabin die tijdens de Blancpain 1000km van de Nürburgring nog opvallend sterk presteerde en beide Leipert Lamborghini, waaronder het exemplaar van Peter Kox en Fabian Hamprecht die de tweede wedstrijd in Spa nog wist te winnen in GTS (tweede algemeen).

98aace00e9a6c8273bccd881b4dec59ed85b854d.jpg
Foto's: Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in International GT Open op donderdag 3 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons