van der Horst

Bert Longin: “Voluit voor een podiumplaats gaan”

Bert Longin
Bert Longin
Bert Longin beleeft drukke weken. Vorig weekend sloot hij in Zandvoort het eerste seizoen van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux af, en over tien dagen doet hij in Zolder een gooi naar de Endurance-titel in het Belgian Racing Car Championship. Dit weekend treedt de Leuvenaar echter in actie op één van de snelste circuits ter wereld. Op de Autodromo Nazionale di Monza doet hij tijdens de voorlaatste manche van de International GT Open opnieuw een gooi naar een podiumplaats.
  • Dreamdrive
Bert Longin is samen met teammaat Diederik Sijthoff belust op revanche. Het vorige GT Open-weekend in Francorchamps kon immers niet echt een succes worden genoemd. “Ik ging in de fout in de kwalificaties, bij de laatste race raakte Diederik al vroeg betrokken bij een aanrijding”, legt Longin uit. “Nu, gedane zaken nemen geen keer. Die incidenten moeten we achter ons laten en proberen dit weekend foutloos te blijven. Hier in Monza komt de V8-power van onze Corvette goed tot zijn recht. Ik mik dan ook op een podiumplaats, zeker in de eerste race. Onze tegenvallende prestaties in Spa hebben immers het voordeel dat we hier in Monza tijdens de pitstops minder lang moeten stilstaan. Al mag je natuurlijk de Ferrari’s niet uit het oog verliezen, die voelen zich op dit circuit letterlijk en figuurlijk helemaal thuis. Maar ik ben er helemaal klaar voor om de strijd aan te gaan.”

De eerste race op zaterdag start om 16u15, de tweede op zondag om 12u15. Beide wedstrijden zijn te volgen op de website van het kampioenschap, www.gtopen.net.

Bert Longin pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in International GT Open op donderdag 3 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons