Paul Ricard: Eerst TF Sport daarna AF Corse

Start race 2 GT Open Paul Ricard
Op het circuit van Paul Ricard vond dit weekend de tweede manche van het International GT Open kampioenschap plaats. In Frankrijk ging de zege in de eerste race naar de TF Sport Aston Martin van Charlie Eastwood en Salih Yoluc, zondag behaalden Vincent Abril en Louis Prette (AF Corse Ferrari 488 GT3) hun tweede overwinning van het jaar.
TF Sport - Aston Martin Vantage GT3
De TF Sport Aston Martin vatte de eerste race aan vanop de pole en Eastwood wist al snel weg te rijden van de concurrentie. Na de pitstop kwam Yoluc de baan op met een voorsprong van 13 seconden op de Optimum Motorsport McLaren 720S van Joe Osborne en Nick Moss. De posities zouden niet meer wijzigen en na de Aston Martin en de McLaren ging de derde plaats naar de Teo Martin Motorsport McLaren 720S van Miguel Ramos en Henrique Chaves. Vincent Abril en Louis Prette eindigden vierde, voor de tweede Optimum McLaren bestuurd door Ollie Millroy en Brendan Iribe.

In de tweede race leidde de AF Corse Ferrari van start tot finish niettegenstaande de Italiaanse bolide gans de race  op de hielen werd gezeten door de McLaren van Chaves/Ramos en de Aston Martin van Eastwood en Yoluc. De vierde plaats was voor de Team Lazarus Bentley Continental van Fabrizio Crestani en Yannick Mettler.

Foto's: International GT Open

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op maandag 24 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.