van der Horst

GT Open voert Cup klasse in – Spa blijft op de kalender

GT Open @ Spa
GT Open @ Spa
Het GT Open International kampioenschap, dat dit seizoen mag rekenen op een groeiende belangstelling, maakte dit weekend de plannen voor volgend seizoen bekend. Belangrijkste nieuwigheid is de invoering van een nieuwe klasse die openstaat voor GT4 en Cup wagens, GT Open Cup genaamd. Ook de kalender ligt als zo goed als vast en Spa wordt ook in 2019 weer aangedaan.
GT Open @ Spa
GT Open @ Spa
De organisatie van Het GT Open International kampioenschap hadden de indruk dat er vraag was naar een categorie voor GT wagens die zich onder het niveau van de GT3 wagens bevinden. Daarom wordt vanaf volgend jaar de Cup klasse ingevoerd die openstaat voor GT4’s maar ook voor wagens uit de Ferrari 488 Challenge, Lamborghini Huracán SuperTrofeo en de Porsche 911 Carrera Cup. De prestaties van de wagens worden aan elkaar aangepast via een Balance of Performance en er komen twee klassen Pro-Am (Gold/Silver rijder + am rijder) en Am (Twee am rijders). Er worden twee races van 55 minuten per weekend betwist en dat in het voorprogramma van de GT Open International races.

De kalender voor het GT Open International 2019 telt zes manches waarbij opnieuw twee races betwist worden, een op zaterdag van 70 minuten en een op zondag van 60 minuten. De omloop van Spa-Francorchamps wordt opnieuw aangedaan en dit op 22 en 23 juni.

Kalender GT Open 2019:

27-28 apvril : Paul Ricard (Frankrijk)
25-26 mei : Hockenheim (Duitsland)
22-23 juni : Spa-Francorchamps (België)
7-8 september : Silverstone (Groot-Brittannië)
21-22 september : Barcelona (Spanje)
12-13 oktober : Monza (Italië)

Foto's: Niels Vaeck
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op zondag 23 september 2018.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons